Psi izgrizli prase crne slavonske svinje

Autor: Jelenko Topić

blankLAZE VASINE – Prase crne slavonske svinje teško petnaestak kilograma staro oko dva mjeseca, koje je u vlasništvu Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Drage Despića, u utorak predvečer u Lazama Vasinim izgrizli su psi pričinivši tako vlasniku nenadoknadivu štetu.

-Iza 18 sati čuo sam sa prostora iza dvorišnih zgrada da se jedno prase glasno dere, otišao sam tamo i imao što vidjeti. Imalo je po tijelu posebice po zadnjem dijelu na butovima velike otvorene rane u koje može ući ljudski dlan – kaže Despić dodajući da je iz praseta šikljala krv na sve strane. On je potom pozvao policiju koja je ubrzo obavila očevid na tom mjestu jer je izgriženo prase ostalo nepokretno ležati. Policija mu je navodno izjavila da je riječ o lovačkim psima s kojim žitelji ovog kraja na obroncima Požeške gore imaju dosta učestalo probleme.

blank

Ovi predjeli inače pripadaju lovištu kojim gospodari požeško lovačko društvo „Šijak“ što ne znači da je riječ o njihovim psima. To bi trebala utvrditi istraga koja slijedi.  Naime, ovdje je već bilo šteta od lovačkih pasa, a mještani tvrde da oni dođu često bez vlasnika i to iz Vidovaca, Seoca i drugih okolnih sela. Po njegovu mišljenju nije isključeno da je riječ  o psima koji ovuda prolaze kada njihovi vlasnici idu u krivolov! Jedino je sigurno da tu nema napuštenih pasa.

blank

– Ranije je bilo lutalica, ali se u posljednjih nekoliko godina ne pojavljuju – tvrdi Despić dodajući da su lovački psi prije dvadesetak dana došli na njegovo imanje, te sa obližnje livade prilikom ispaše rastjerali stado crnih slavonskih svinja, a tom prilikom su nastale dvije svinje. On ih sada posjeduje oko 75 jer se bavi uzgojem, a tu ima deset krmača, jednog nerasta, 14 odraslih svinja, a ostalo je prasad.

-Očigledno je da imam veliku štetu, ne namjeravam stati na ovome, nešto ću morati poduzimati jer ne mogu dozvoliti da se na ovaj način neodgovorno i u nedogled uništava moja imovina- kazao je Drago Despić, koji je inače vijećnik Gradskog vijeća Požege.

blank blank blank blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića