Psi iz četiri županije na kupu glasnog gona na divlju svinju

Autor: Jelenko Topić

Natjecanje lovačkih pasa u Drenovcu 6.4.2014.DRENOVAC – Lovačko društvo „Sokol“ iz Bučja bilo je u svome gateru na predjelu Dol na obroncima Dilj gore pokraj Drenovca domaćin zanimljivog natjecanja lovačkih pasa i to je ovdje prvi puta održana takva utakmica sa polaganjem radnog ispita pasa. Natjecanje se službeno zove Kup glasnog gona na divlju svinju u gateru, a po riječima Zlatka Ećimovića, predsjednika „Sokola“ okupilo je 25 lovačkih pasa koje su ovdje dopremili vlasnici s područja Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije.

Korištenje  lovačkih pasa u ovakvim situacijama ocjenjivali  su stručni suci koji su sve pratili i mjerili tako da su davali bodove za vrijeme i način traženja divlje svinje u gateru, neprekidnost i ustrajnost glasanja psa nakon što je pronašao divlju  svinju i eventualno odustajanje od toga,  zatim poslušnost i vodljivost psa itd.

Vlasnici tri najbolje ocjenjena psa dobili su pehare, a plasirali su se na državno natjecanje dok su rezultati svih sudionika na natjecanju unijeti u odgovarajuću dokumentaciju svakog lovačkog psa.

Prvoplasirani pas je Lir vlasnika Ivice Špehara iz Završja pokraj Sibinja sa osvojenih 188 bodova, drugi je Binbo vlasnika Marija Dušaka sa osvojenih 186 bodova, te treći pas Bari vlasnika Nenada Mirosavljevića također sa osvojenih 186 bodova.

Natjecanje lovačkih pasa u Drenovcu 6.4.2014

Komentiraj: