Prvu večer devetnica u zagrljaj Gospi od Suza došlo više od tri tisuće vjernika (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

PLETERNICA – Na tradicionalnim devetnicama u čast Gospi od Suza, 61. godinu za redom, sinoć, prvu večer ovog ljeta Gospodnjeg, okupilo se više od tri tisuće vjernika koji su došli potražiti utjehu i zagovor kod svoje Nebeske Majke.

Kroz svih devet večeri svim vjernicima koji budu dionici pobožnosti na devetnicama će biti prigoda za osobne pobožnosti, klanjanje pred Presvetim oltarskim Sakramentom, molitvu krinice i ispovijed, pomirenje s Bogom. Već prve večeri došli su vjernici iz iz okolnih župa ne samo s područja Požeške biskupije već i susjedne Đakovačko-osječke koji mnogi od njih tu tradiciju njeguju dvadeset i više godina.

-Uvijek nađem i zadužim nekoga iz svoje mnogobrojne obitelji da me vozi na ove prekrasne molitvene susrete nakon kojih budem prisutna na misnom slavlju koje me jednostavno uzdignu i daju mi snage za život uz sve moje tegobe i bolesti u ovim mojim godinama. Bogu dragom hvala i našoj Gospi od Suza što su mi to omogućili. Dolazit ću ovdje dok god budem mogla – rekla nam je jedna vjernica iz Sibinja koja dolazi na pleterničko brdo više od 20 godina.

Ovogodišnji predvoditelj misnih slavlja i propovjednik kroz dane devetnica je mladi redovnik karmelićanin pater Danijel Čolo koji je sinoćnjom homilijom potakao vjernike da se kroz u ovozemaljskom životu bore i djeluju te da osjećaju ono što im srce progovara.

Riječi dobrodošlice vjernicima i propovjedniku uputio je rektor pleterničkog Svetišta Gospe od Suza preč. Antun Ćorković koji je pateru Čoli za uspomenu poklonio križ sa željom da ga to raspelo podsjeća na dane koje je u zajedništvu sa mnoštvom vjernika proveo u Pleternici.

/Foto: D.Mirković /

 

 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: