Prvo zajedničko druženje susjeda „od ćoška do ćoška“ (foto)

Autor: Jelenko Topić

 

POŽEGA – Oko 70 domaćinstava požeške Zrinske ulice tj. njenog dijela od Ulice kralja Krešimira do Jelačićeve okupilo se prvi puta na otvorenom prostoru na zajedničkom susretu i druženju koje su sami pokrenuli. Građani te ulice Slavko Pavelka, Dražen Dumančić, Tomislav Stanišić i Lazo Subotić su to osmislili i pokrenuli nazvavši to susretom „od ćoška do ćoška“ , a uključili su se gotovo svi susjedi izdvojivši po 50 kuna po domaćinstvu. Tim su novcem ova četiri organizatora kupili i pripremili hranu tj. kotlovinu i suhomesnate nareske, te piće pa je druženje lijepo proteklo za punim stolovima i pod suncobranima.

-Cilj nam je druženje i da se mi kao susjedi bolje upoznamo- kaže Dumačić dodajući da je to krenulo spontano od okupljanja jednog užeg kruga sa nekoliko obitelji, te se proširilo tako da je odaziv bio iznad svih očekivanja.

Tu su se našli i požeški tamburaši „Naša grana“ koji su svojom pjesmom i svirkom zabavili susjede. Bilo je zabavno i veselo, a svi su poželjeli novi ovakav susret susjeda tog dijela Požege.

Upitali smo ih za probleme Zrinske ulice. Rekoše da je tu stara kanalizacija, jedna od najstarijih u gradu, te se često začepi. No, ističu da se začepljenja brzo otklone, te da imaju informaciju da grad već planira izmjenu kanalizacijske mreže u njihovoj ulici.

Više iz kategorije