Prvih 600 tisuća kuna infrastrukturnih ulaganja u ovoj godini na području općine Jakšić – uređenje i sanacija mjesnog doma u Rajsavcu /FOTO/

Autor: D.K.

Nije trebalo dugo čekati da na samom početku nove kalendarske godine započnu samo jedni u nizu planiranih infrastrukturnih radova na području općine Jakšić . U protekloj godini iskorišteni su i oni zadnji vremenski pogodni dani za dovršetak planiranih investicija kako bi 2020. godina bila više nego uspješna po ravnomjernim ulaganjima znatnih financijskih sredstava na području cijele općine Jakšić, a sve za boljitak življenja tamošnnih stanovnika. 
Općinski načelnik Ivica Kivačević nastavlja u 2021. godini, možda i ubrzanim tempom, kojemu u prilog ide i planirano punjenje proračuna koja financijska sredstva planira uložiti na najbolje mogući način.
Prvi u nizu od planiranih radova u ovoj godini započeli su na Mjesnom domu u Rajsavcu. 

-Na mjesnom domu zbog dotrajalosti materijala na krovištu, pokrova od azbestnih ploča bila je nužna sanacija navedenog objekta. Isto tako su bile i neadekvatne i nekvalitetne elektro instalacije i rasvjeta. Uređenje i obnovu smo planirali u proračunu za ovu godinu. Postavit će se nova metalna krovna konstrukcija sa sendvič panelima pet centimetara, urediti će se nova podna armaturna ploča s termo izolacijom. Postaviti će se nove elektro instalacije i ugradnja suvremene LED rasvjeta u objektu, ugraditi će se klime za grijanje i hlađenje prostora.

Izvršiti će se zamjena dijela dotrajale drvene stolarija s novom PVC stolarijom. Izvršite će se žbukanje zidova i soboličilački radovi na unutrašnjim zidovima doma, te uređenje vanjske ovojnice – ističe Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić dodajući kako će se u sve te radove uložiti 600 tisuća kuna, a po dovršetku svih radova dom će se predati ba uporabu i korištenje mještanima naselja Rasjavac.

-U nadolazećim mjesecima nastavljamo s infrastrukturnim radovima na području općine i to s rekonstrukcijom i asfaltiranjem Odvojka ulice kralja Zvonimira u Jakšiću, Odvojka ulice kralja Tomislava u Eminovcima i Odvojka ulice u Rajsavcu u vrijednosti oko 320 tisuća kuna – rekao je načelnik Kovačević najavljujući i radove na izgradnji komunalne, cestovne i plinske infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jakšić.

-Do ljeta planiramo radove na zamjeni stare javne rasvjete u naseljima Bertelovci i Svetinja koja je investicija zahtjevna unatoč čemu neće biti razloga da se ne odradi. Sve ono što smo planirali to ćemo i odraditi, kao i sve do sada – zaključio je  Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88