PRVI ZAJEDNIČKI LOV DVA DRUŠTVA: Susjedi Brestovčani i Orljavčani zajedno odstrijelili devet divljih svinja

Autor: Jelenko Topić

BRESTOVAC/ORLJAVAC – Na poticaj predsjednika lovačkih društava „Šljuka“ iz Brestovca Zdenka Petrovića i „Psunja“ iz Orljavca Željka Lokmera po prvi puta je upriličen zajednički lov na divlje svinje uz sudjelovanje članova oba društva na zapadnom dijelu Požeške kotline tj. na području općine Brestovac.

Okupili su se u Bolomačama gdje svoj dom imaju Brestovčani, te nakon doručka krenuli njihovim lovištem da bi lovili u jednom prigonu, a završili su lov u orljavačkom lovištu.

-Okupilo nas se oko 60 od čega Brestovčana 20, ljudi su zadovoljni, pa očekujem ovakav lov  i dogodine- kazao je orljavački predsjednik Lokmer. Slično razmišlja i kolega mu Petrović.

-Jutro je bilo hladno, teren iako uglavnom ravničarski nije bio pogodan jer je bilo dosta snijega, no ne krijemo zadovoljstvo- ističe Z. Petrović.

Lovnici Dalibor Smoković(„Psunj“) i Dario Marčetić(„Šljuka“) pozvali su lovce da odaju počast divljači, te pohvalili njihovo ponašanje tijekom lova,  a dogovorili su se i da kako to dolikuje prijateljima ravnomjerno podijele meso divljači odstrijeljene tijekom ovog lova. Ulovili su devet divljih svinja na što su bili ponosni.

Dakako nastavili su druženjem u orljavačkom lovačkom domu uz domaće specijalitete i tročlani svirački sastav pod vodstvom Neše Malinića.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: