PRVI SMO ZAVIRILI U NOVI DJEČJI ODJEL POŽEŠKE BOLNICE: Suvremeno liječenje mališana za niz desetljeća /FOTO/

Autor: DK

Koristeći sredstva Europske unije Dječji odjel Opće županijske bolnice Požega osvanuo je u novom neprepoznatljivom ruhu i u njega su se uselili prvi mali pacijenti sa jednim od roditelja. Tako je nakon 60 godina od osnivanja Dječjeg odjela on dočekao temeljito uređenje i opremanja pa je namijenjen suvremenom liječenju najmlađih kroz nekoliko slijedećih desetljeća.

blank

-Svaka od 12 soba ima sanitarni čvor, te klimatizaciju, a uz novu opremu počevši od ultrazvuka do ostalih uređaja koristit ćemo najmodernije tendencije u zdravstvu najmlađih – kazao nam je mr. sc. Vlado Drkulec, dr. med.  voditelj Odjela pedijatrije u ovoj bolnici.

Tu se prosječno godišnje liječi oko 500 mališana, a kroz odjel i ambulante godišnje prođe između 15 i 17 tisuća djece od čega veliki dio otpada na one iz susjednih županija čije bolnice ne mogu ponuditi zdravstvene usluge najmlađima na ovakvoj razini. Praksa ovog odjela sa sedam pedijatara i dva specijalizanta je da uvijek uz dijete bude roditelj što je nastavljeno i u sadašnjem vremenu unatoč zdravstvenim okolnostima koje nas okružuju.

-Uređen je i poliklinički dio koji se koristi kao dnevna bolnica što nam rasterećuje liječenje na samom odjelu – ističe dr. Drkulec.

Tu su još jedinica za liječenje novorođenčadi i nedonoščadi čime se Dječji odjel Opće županijske bolnice u Požegi svrstao u sami vrh tog segmenta zdravstva u našoj zemlji.

Dječji odjel zajedno sa dnevnom bolnicom, te jednodnevnom kirurgija kao projekt iznosi 16 milijuna za građevinske radove, dok oprema i pripadajući uređaji stoje više od 18 milijuna kuna. 

Foto: D. Krstanović

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića