Prvi slučaj ugriza lisice u Požegi: “Nosio sam mačku hranu, no u kućici me dočekala lisica”

Autor: D.K.

POŽEGA – Neugodno je iznenađenje dočekalo našeg sugrađanina sinoć kada je, kao i svake večeri, nosio hranu mačku za kojeg su pored kuće napravili kućicu u kojoj boravi tijekom noći. Umjesto mačka, u kućici ga je dočekala lisica.

– Pružio sam ruku kako bih mačku stavio hranu u zdjelicu. Odjednom sam osjetio ugriz za prst dene ruke. Iznenadio sam se kad sam umjesto mačka ugledao lisicu. Pobjegla je pa ne znam je li bijesna ili me ugrizla iz straha – kaže nam naš sugrađanin.

Javio se liječniku gdje je dobio injekciju u slučaju da je lisica ipak bila bijesna.
Ovo je prvi slučaj da je lisica ugrizla nekoga u gradu. No samo je pitanje dana bilo kada će do toga doći jer ove ih je godine u gradu puno i to u svim požeškim kvartovima. Na Sajmištu ih je, kažu nam stanovnici tog dijela grada, gotovo kao i kućnih ljubimaca, a neki ljudi su im čak postavili kutije s hranom.

Iako lisice izgledaju sasvim pitomo i mjesecima vode gotovo miran suživot s ljudima, opreza nikad dovoljno.
Lovci nam kažu da su nemoćni. Zabranjen je odstrel, posebno u naseljima, no ističu da lijeka ipak ima.

– Vrlo jednostavno se postave žičane zamke s hranom. Lisice će se sigurno uvući u njih kako bi došle do hrane i ostati zarobljene u zamci. U kratkom vremenu ovaj se problem može riješiti, no za to je potrebna suradnja nadležnih. Na svoju ruku ne smijemo ništa – kaže nam dugogodišnji lovac iz Požege.

Sinoćnji slučaj ugriza lisice na požeškom “Dedinju” prvi je, a za nadati se i posljednji, jer što da je u pitanju bilo dijete kojem bijesna ili uplašena lisica može nanijeti daleko veće i opasnije ozljede?!

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: