Prvi jubilej uz pisanu povijest i četvrti dramski prikaz

Autor: Jelenko Topić

DSC_9989POŽEGA – Kulturno-umjetničko društvo „Požeška dolina“ iz Požege predstavljanjem knjige „Naših prvih pet godina“ i video uratka dramskog prikaza „Priše“ obilježilo je svoj prvi jubilej- pet godina plodnog rada.

Predsjednica društva Snježana Potočnjak pozdravila je okupljene sudionike predstavljanja među kojima su bili brojni predstavnici drugih društava s područja Požeške kotline. Knjiga „Naših prvih pet godina“, kojoj su autori Snježana i Damir Potočnjak dajući su puno truda na sakupljanju tekstova i fotografija o aktivnostima i nastupima društva, donosi kronološki slijed zbivanja od osnivanja “Požeške doline“ do danas. Prema riječima umirovljenog nastavnika i pjesnika Ivana Abibovića ona je objektivan prikaz i dokumentarna kronika vremena kroz koje je prošlo društvo.

Potom je premijerno prikazan video uradak dramskog prikaza „Priše“ kojemu je scenarist i režiser Ivan Abibović, a glumci su članovi KUD-a „Požeška dolina“.

-Prikaz govori o životu Slavonaca i Slavonki prije pedeset i više godina kroz događaje iz svakodnevnog života na šaljiv i pomalo ironičan način. Ranije je KUD „Požeška dolina“ objavilo tri ovakva video albuma sa dramskim igrokazima o tematici nekadašnjeg života u Slavoniji.

DSC_9989

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »