Prvi dan Memorijalnog nogometnog turnira „Damir Kordiš“ u Vetovu: Dnevnik Nove TV prenosio zanimljivu priču o jedinstvenom NK „Graševina“ /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Dužno poštovanje i uspomenu prema svom bivšem suigraču, pokojnom Damiru Kordišu i dan danas čuvaju njegove kolege i prijatelji iz Vetova. Njemu u čast odigrava se turnir na nogometnom igralištu „Grot“ u Vetovu koji je organiziran kroz dva dana.

Turnir je započeo na velikom nogometnom igralištu u subotu, 3.kolovoza prije kojeg su položeni vijenci i zapaljene svijeće na grobu Damira Kordiša. U prve dvije utakmice snage su odmjerili NK Kutjevo i NK Kaptol te domaćini NK „Graševina“ i NK „Dinamo“ Vidovci“.

Pobjedu su u prvoj utakmici odnijeli Kutjevčani koji su boljom igrom nadigrali Kaptolčane konačnim rezultatom 5:0. U drugoj utakmici domaćini su, nogometaši Graševine, dokazano boljom igrom upisali pobjedu nad NK „Dinamo“ Vidovci rezultatom 3:0.

Danas se, u nedjelju, odigrava polufinalna i finalna utakmica. U polufinalu će utakmicu od 16 sati igrati NK Kaptol i NK „Dinamo“ Vidovci dok će se u finalu sastati od 18 sati domaćini, NK „Graševina“ i NK Kutjevo.

Prvi dan memorijalnog turnira objektivom kamere sve je zabilježila i Nova TV kkoje je snimila i iste večeri objavila reportažu o klubu, NK „Graševina“ u kojem su razgovoru bili Deni Pavić, predsjednik kluba, Branko Jakobović, predsjednik Udruge vinara Veteri Castra Vetovo i Luka Mandić jedan od igrača NK „Graševine“. U nastavku dnevnika Nove TV bilo je i izravno javljanje u kojem je sugvornik novinarki Marini Bešić Đukarić bio kutjevački gradonačelnik Josip Budimir koji je nešto više rekao o demografskim kretanjima na području grada Kutjeva e o razvoju gospodarstva, turizma i poljoprivrede u tom kraju i drugim zanimljivim temama, posebice brojnim poticajnim mjerama.

Nakon odigravanja turnira nastavljeno je druženje u prostorijama NK „Graševina“ jedinog kao takvog koji nosi taj naziv u Hrvatskoj, Europi i svijetu.

Turnir je pratila brojna publika posebice oni koji su iz zapadnih zemalja došli na godišnji odmor u svoje mjesto u kojem su odrastali.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=259316]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.