Prve javno objavljene predizborne ankete: Velika prednost Tomaševiću za župana, Neferoviću za gradonačelnika

Autor: D.K.

POŽEGA – Agencija 2×1 komunikacije provela je istraživanje za lokalne izbore u Požegi na uzorku od 500 ljudi u kojem se došlo do imena za obnašatelje u lokalnoj izvršnoj, požeško-slavonskog župana u osobi Alojza Tomaševića te požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića.

Podsjetimo, agencija 2×1 komunikacije nametnula se kao ozbiljna konkurencija ostalim agencijama za istraživanje javnog mišljenja, jer je imala rezultate najbliže konačnom izbornom rezultatu.

O svemu je više pisao portal direktno.hr koji ističe kada je u pitanju rejting kandidata za požeško-slavonskog župana, da se na prvom mjestu nalazi kandidat HDZ-a Alojz Tomašević. Za njega se odlučilo 35,42 posto ispitanih. Na drugom mjestu nalazi se kandidat SDP-a s 24,81 posto potpore. Slijede HDSSB-ova Josipa Miličević sa 7,22 posto potpore te HSS-ov Željko Jakopović s 5,54 posto potpore.

Kada su u pitanju kandidati za gradonačelnika Požege, HDZ je također na prvom mjestu. Njihov kandidat Vedran Neferović nalazi se na prvom mjestu prema ovom istraživanju s 43,89 posto potpore. Neslužbeno se može čuti kako Neferović ima podršku predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića za gradonačelničku kandidaturu. Na drugom je mjestu SDP-ov kandidat Zdravko Ronko s 19,95 posto podrške ispitanih. Treći je kandidat Mosta (7,74 posto), a tu je i Predrag Livak (HSS) s 5,16 posto podrške.

Prema istraživanju stranačkih preferencija, na prvom mjestu nalazi se HDZ za kojeg se odlučilo 46,94 posto ispitanih. Slijedi SDP s 20,65 posto podrške. Treći je Živi zid 7,04 posto, a slijede Most (3,05 posto). i HSS (2,34, posto).

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: