Prvašići Kanižlićeve škole sjeli u školske klupe: “Učit ćemo što je prijateljstvo, kako pomoći tužnom prijatelju, zbog čega je dobro puno čitati….”

Autor: DK

Posjetili smo Osnovnu školu Antuna Kanižlića gdje smo se susreli s veselim licima đaka prvaka. Danas je veliki je to dan za sve njih, ali i njihove roditelje i učitelje.

blank

Na svečanoj priredbi riječima dobrodošlice obratila se ravnateljica škole Marija Samardžija. Zaželjela je prvašićima sreću i uspjeh u školovanju. Učenici 5.a razreda prvašićima su pripremili veseli program, a učenici 2.a razreda recitacije o školi. Na kraju priredbe svi zajedno su pjevali pjesmu, koju znaju i stari i mladi, Kad si sretan.

Prisutne roditelje i učenike prvih razreda, pozdravila je i učiteljica 1.a razreda Joana Marić.

-Sigurna sam da ste jako uzbuđeni, jer prvi dan škole najljepši je, ali i najvažniji dan u vašem životu – istakla je učiteljica Marić dodajući da na putu znanja nikada neće biti sami, te da ih na tom putu prate njihove učiteljice, roditelji i djelatnici škole.

blank

-Učit ćemo što je prijateljstvo, kako pomoći tužnom prijatelju, zašto je dobro puno čitati, zašto je trava zelena, a more plavo i zašto zeko ima krzno. Naučit ćemo zašto je dobro biti dobar i činiti dobra djela – naglasila je učiteljica Joana poželjevši prvašićima sretno djetinjstvo, a roditelje je pozvala na suradnju jer je to jedini put za postizanje dobrih rezultata u odgoju i obrazovanju i ostavarenje zajedničkog cilja, a to je, imati sretno dijete i dobrog učenika.

blank

Obzirom da još uvijek traje epidemija izazvana virusom, gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić izostao je u obilasku prvašića koje je tradicija. Prigodnim je poklončićima razveselio djecu. Šarene bilježnice, vesele olovke i pismo gradonačelnika sigurno će ostati prvašićima lijepa uspomena.

Ove školske godine Osnovna škola Antuna Kanižlića upisala je dva razredna odjela prvih razreda, ukupno 36 učenika. Učenici imaju organiziran i produženi boravak u oba razreda ove godine bilježe rast pri upisima u produžene boravke.

U Područnoj školi u  Vidovcima upisan je jedan razredni odjel koji broji 15 učenika.

I na kraju što poželjeti već svima puno uspjeha.

Komentiraj:

[adrotate banner="17"]