Prva školsko-sportska dvorana u gradu Požegi u upotrebi od studenog mjeseca ove godine /FOTO/

Autor: BST

Sportska dvorana pri Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić u Požegi je pred samim završetkom. Tako će dokraja listopada učenici ove škole i mnogobrojni požeški sportaši prvi put dobiti odgovarajuće mjesto za sportske aktivnosti. Bit će to jedina požeška škola koja ima sportsku dvoranu, čiju gradnju je pratila polemika, pa i sudski postupci.

-Sada se postavlja oprema i sretan sam što će ovu zgradu koristiti više od 400 učenika ove škole koji će konačno imati primjerene uvjete za 21. stoljeće. Ovo je kruna onog što je Grad Požega u zadnje četiri godine radio – rekao je Darko Puljašić, gradonačelnik Požege i zastupnik u Hrvatskom saboru prigodom zadnje posjete dvorani prije njenog otvorenja.

Još krajem 2017. započeli su radovi na projektu dogradnje i nadogradnje školsko – sportske dvorane OŠ „Dobriša Cesarić“. Riječ je o projektu vrijednom više od 12 milijuna kuna koji se provodio u dvije faze. U prvoj fazi izgrađena je pomoćna dvorana sa svlačionicama, kuhinjom i prostorom za upravu u vrijednosti 5,6 milijuna kuna, dok je u drugoj fazi građena nove dvodijelne dvorane. Kako je rekao gradonačelnik Darko Puljašić, koristit će je mnogi požeški sportaši.

-Škola po prvi put nakon skoro 60 godina postojanja dobiva sportsku dvoranu, a to učenici iščekuju i vesele se njenom otvorenj – kaže ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

Ulaganja u sportske objekte u Požegi idu dalje, pa je gradonačelnik Puljašić izjavio kako je već napravljeno idejno rješenje za izgradnju još jedne dvorane,  dvorane OŠ Antuna Kanižlića.

-Sljedeći  korak je izrada glavnog projekta i, nadamo se, apliciranje na jedan od natječaja financiran od strane EU. Procijenjena vrijednost ovog projekta je 27.000.000 kuna. Uz samu dvoranu, objekt bi imao i druge prateće sadržaje, 5 učionica, sanitarni čvor, kabinet i spremišta za sprave. Izgradnjom ovoga objekta zadovoljit će se potrebe škole i zajednice za polivalentnim prostorom u kojemu će se održavati obrazovni, društveni i drugi sadržaji namijenjeni učenicima i građanima. Ulaz u dvoranu predviđeni je iz škole i s ulice, što će omogućiti društveno korištenje dvorane te tako imati korist za širu zajednicu – informirao je Puljašić.

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek