Prva beba rođena u 2016. Eva Ljubičić iz Grabarja

POŽEGA – Nova 2016. godina započela je radosno i optimistično u požeškoj bolnici u kojoj je rođena prva beba, točno u 2 sata. Ljubica Ljubičić iz Grabarja rodila je kći Evu koja je bila teška 3,66 kg a dugačka 50 cm. U obitelji Ljubičić to je treća curica.

-Imam još dvje curice, Tinu koja ima 3,5  i Teu 1,5 godinu. Rodila sam prirodnim porodom i to veoma brzo, nije bilo nikakvih problema. trudovi su me uhvatili oko pola jedan iza ponoć, suprug me odmah dovezao u bolnicu i već sam u dva sata rodila. Nova godina mi je krenula super, svi su sretni i zadovoljni posebno moj suprug Matija. Inače sam trgovac po struci i trenutno sam nezaposlena kako i moj suprug – rekla nam je LJubica Ljubičić majka male kćerke Eve koju je ležeći na krevetu držala u naručju.

dr. Renata Rališ

Majku i dijete obišao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je majci uručio buket cvijeća i financijski dar u iznosu od dvije tisuće kuna. U društvu župana Tomaševića bio je i požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je također čestitao gospođi Ljubičić uručivši joj cvijeće.

-Danas smo 1.siječnja 2016. dobili prvu bebu, vrlo rano, u dva sata iza pola noći. Gospođa je rodila svoju treću djevojčicu. Nadamo se da će po tim nekim prvim znakovima 2016. biti uspješnija od 2015. godine koja je završila 478 poroda. To je najmanji broj poroda u požeškom rodilištu. Trend smanjenja poroda viđa se desetak godina, ali 2015. godina je ispod 500 što nikad nije bilo. U usporedbi sa 2014. godinom 65 poroda je manje u 2015., što je broj od tri razreda djece manje u osnovnoj školi – istakla je dr. Renata Rališ

 

0 Comment

Send a Comment