Provokacija je odraz kulture i njom se ništa ne može promijeniti

Autor: DK

POŽEGA – Vijećnici Gradskog vijeća Požege sastali su se jučer na 15. sjednici na kojoj su odlučivali o devet izvješća i desetak prijedloga što je sve prihvaćano ili većinom glasova a neke su točke dnevnog reda prihvaćene i jednoglasno.

Kako je to već i uobičajena praksa na samom početku sjednice uslijedila su polusatna pitanja vijećnika koja su gotovo sva bila upućena gradonačelniku Vedranu Neferoviću.

Sva upućena pitanja su bila postavljena o onome o čemu se već prethodno u medijima pisalo i o čemu je javnost već upoznata pa se pokušava doći do zaključka da vijećnici ili ne prate javna glasila ili pitanja postavljaju po “službenoj dužnosti”. Zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Antu Šolića je zanimalo o aktualnoj situaciji vezanoj za Rekreacijski centar i igralište na Sajmištu. O Rekreacijskom centru se ovih dana mnogo govorilo a za igralište na Sajmištu je rečeno kako se za isto mora naći primjerenija lokacija jer je građevinska inspekcija izdala zabranu za sadašnju lokaciju na kojoj se igralište nalazi zbog brojnih pritužbi građana.

Blagojku Leko je zanimlao o odustajanju projekta koji su vezani za osnovne škole za što je dobila odgovor da je došao negativan odgovor iz Ministarstva obrazovanja jer se aplicirani projekti više ne nalaze na popisu onih projekata koji dobivaju potporu.

Vijećnika Soldu je zanimalo o radovima na području sela Golobrdaca i Gornjih Emovaca a Borevca o postavljanju nadstrešnica za autobusna stajališta dok je vijećnica Novaković zatražila da se uz do sada postavljene nadstrešnice postavi nadstrešnica i kod bolnice. Vijećnica Turković je dobila odgovor da se kreće sa asfaltiranjem Kožićeve ulice a Drago Despić je dobio odgovor vezan o postavljanju drvoreda i zelenim površinama o čemu se već pisalo.

Danijel Božić

Vijećnik Danijel Božić pomalo nezadovoljan aljkavosti zatražio je ponovni odgovor pitajući dokle se došlo sa odlukom o mogućem sufinanciranju provedbe osposobljavanja za upotrebu i rad sa pesticidima. Odgovor pročelnice Vodinelić je uslijedio da po tom pitanju nema još uvijek nema odgovora iz Ministarstva poljoprivrede.

Marica Perše, novoizabrana vijećnica

Nakon vijećničkih pitanja pristupilo se, na prijedlog Mandatne komisije, verificiranju mandata vijećnice Marice Perše, koja je u Gradsko vijeće odricanjem prava na uživanje mandata Zdravka Dragaša došla na mjesto preminule Dijane Tomić Šain.

Vijećnicima je detaljno predstavljen Urbanistički plan uređenja Zone gospodarske namjene Sjever za koju se zemljište nalazi na istočnom dijelu Požege između ulica Industrijske, Orljave i dijela Šokačke ulice. Gradski vijećnici su prihvatili prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana Požeško-slavonske županije.

Iskre između bivšeg gradonačelnika Zdravka Ronka i aktualnog Vedrana Neferovića došle su do izražaja kada se razgovaralo o povećanju broja članova Kulturnog vijeća grada Požege na što je Ronko prigovorio zbog većih troškova na što mu je možda i na ne primjeren način odgovorio Neferović da otkad je njegova vlast da nijedno tijelo nema naknade za razliku od vremena kada je on bio gradonačelnik i kada je brojne uhljebljavao. Ronko je odgovorio Neferoviću da je on zadnji koji nešto kože govoriti o uhljebljavanju i da se po tom pitanju može sakriti ispod stola. Ronko je rekao Neferoviću i da su njegove provokacije odraz kulture ali da se njom ništa na bolje ne može promijeniti.

Vijećnici su također donijeli odluku da će parkirne mjesečne karte po povlaštenoj cijeni moći ubuduće kupiti i novinari.

Sportska dvorana Grabrik dobiva u svom nazivu ime “Tomislav Pirc” koji je bio dugogodišnji istaknuti sportski djhelatnik, sportaš, trener i tajnik tadašnjeg saveza klubova.

Imenovanje članova Savjeta mladih je izazvalo je tiho negodovanje zamenika redsjednika Gradskog vijeća Dražena Muljevića jer njegov kandidat nije niti u drugom krugu glasovanja dobio dovoljan broj glasova. Tako je Gradsko vijeće izabralo novi saziv Savjeta mladih, i to: Daniel Majer, Teodora Raguž, Aneta Marinović, Ivan Svjetličić, Ivan Legac, Marijan Crnjac, Dalibor Vranić, Klara Rajnović i Marijana Puljić.  Na prvoj konstituirajućoj sjednici Savjet će izabrati svog predsjednika i njegovog zamjenika.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »