Provjera teoretske i tjelesne spreme

Autor: DK

(Foto: ilustracija)POŽEGA –  Kako bi sve nogometne utakmice bile što kvalitetnije odigrane neizostavna je uloga sudaca na toj utakmici koji su se kroz stručni seminar pripremali nakon čega su uslijedile i provjere.

-Nedjeljnom seminaru pristupilo je 33 nogometna suca sa županijskih nogometnih liga i 5 saveznih sudaca ( II i III HNL) koji su svoje Seminare za navedene lige uspješno odradili još prije dva tjedna u Poreču- ističe Siniša Sabljak, predsjednik Zbora nogometnih sudaca i instruktora.

Nadalje ističe da se Seminar provodio po planu i programu nakon kojeg četvorica sudaca nisu zadovoljila na provjeri tjelesne pripremljenosti (fitness test) i petorica iz poznavanja pravila nogometne igre. Za sve one koji su na ovom Seminaru bili neuspješni i koji nisu iz opravdanih ili neopravdanih pristupili Seminaru, ponovljeno testiranje održati će se za mjesec dana.

Siniša Sabljak i Branko Budaj

Prioritet u radu Komisije sudaca ovog Zbora će biti mladi suci kojima se uz podršku Komisije i uz ozbiljan samostalan rad pruža mogućnost napredovanja kako u zvanjima za nogometnog suca (regionalni i savezni ), tako i na više liste natjecanja.

Tjelesna priprema mladih nogometnih sudaca

 

 

Komentiraj: