Provedite uskrsne blagdane uz nove berbe vinarije Kutjevo d.d.

Autor: D.K.

U vinariji Kutjevo d.d. dozrijevaju vina raznih berbi, od kasnijih do predikatnih, međutim, u proizvodnji vina posebna se pozornost posvećuje sorti graševina koja dolazi u impresivnom broju raznih stilova, a brojna priznanja i nagrade samo su potvrda kvalitete koju ova sorta pokazuje i donosi. Upravo dolazak Uskrsa te ljepših i toplijih dana, predstavlja idealno vrijeme za kušanje novih berbi nagrađivanih vina naše najstarije vinarije.

STARE NAVIKE UZ NOVE BERBE

Glavni enolog vinarije Kutjevo, Ivan Marinclin, govoreći o izlasku nove berbe ističe kako je cjelokupna filozofija vinarije, izražavanje autentičnosti i vjerodostojnosti kojom žele zadržati povjerenje domaćih odnosno rastućeg broja inozemnih ljubitelja vina uz naglasak na stvaranju vina koje odražava bogatstvo kutjevačkog terroira – najstarijeg na području Hrvatske. “Poseban naglasak, stavljamo na činjenicu kako svakoj berbi pristupamo individualno, prema svakoj se odnosimo s poštovanjem prema onome što daje. Nove berbe su ujedno rezultat ulaganja u ljude, proizvodnju i vinograde. Nove berbe na tržište izlaze kada internim kušanjima utvrdimo spremnost, tako primjerice, na tržište prve izlaze linije prepoznatljivih kvalitetnih i vrhunskih graševina, zatim linija Rosé Premium i linija Rosé vina namijenjenog retailu. Riječ je o svježim vinima namijenjenim intimnijim trenutcima, za ručak, večeru ili opuštena druženja. S druge pak  strane, jednako su namijenjena profesionalcima koji će ih poslužiti u vinskim barovima i restoranima. Upravo takva vina, mogu zadovoljiti zahtjevne ljubitelje isto kao i one koji tek ulaze u svijet vina. Premium linije de Gotho i Maximo, s druge strane, udovoljiti će publici u potrazi za intenzivnijim doživljajem, kompleksnošću i novim nijansama okusa i mirisa, stoga dolaze na tržište nešto kasnije”, napominje glavni enolog.

NAGRAĐIVANA VINA IZ BERBE 2020.

Brend vinarije Kutjevo d.d. dolazi u tipu svježeg vina s voćnim i cvjetnim notama, u ustima toplo, zaobljenog i skladnog tijela. Kristalno slamnato-žute boje, s mirisom naglašena intenziteta koji upućuje na svježu jabuku, vinogradarsku breskvu. Okus je živ, s dobro ukomponiranim kiselinama. Na prvom ovogodišnjem međunarodnom ocjenjivanju vina, Mundus Vini Spring Tasting 2021. u Neustadtu linija Vrhunske graševine berbe 2020. osvojila je srebro što potvrđuje kontinuitet kvalitete koju u vinariji njeguju desetljećima.

ROSE PREMIUM 2020.

Rosé Premium predstavlja kupažu sorti Pinot crni i Zweigelt. Ugodno i osvježavajuće vino kristalno bistre losos boje, s privlačnim, provansalskim, karakterom fine voćnosti, u pravcu svježeg domaćeg tamno-crvenog bobičastog i jagodastog voća te diskretnih cvjetnih nijansi koje naprosto traže da natočite još jednu čašu.

Osim navedenih vina iz berbe 2020., predlažemo da pogledate i cjelokupnu ponudu u sklopu online vinoteke na www.kutjevo.com/webshop gdje se  nude i mješoviti poklon paketi.  Ne zaboravite uživati u nadolazećim blagdanima uz butelje vrhunskih vina koja će upotpuniti obiteljska druženja. Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam Kutjevo d.d.!

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88