Provedena pojačana akcija nadzora nad traktorima i poljoprivrednim strojevima (FOTO)

Autor: DK

BRESTOVAC – Danas su djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske proveli preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor traktora i drugih poljoprivrednih strojeva u prometu koju su u Brestovcu popratili i lokalni mediji.

Traktori i drugi poljoprivredni strojevi stalni su sudionici u prometu koji sudjeluju i imaju učešće u prometnim nesrećama koje ponekad završavaju kako tragično tako  sa teškim ozljeđivanjem.

– Ako promatramo pogreške koje čine vozači traktora koje su onda i uzrok prometnih nesreća, najčešće je riječ o nepropisnom skretanju, oduzimanju prednosti prolaska, nepropisnom prijevozu osoba i tereta na traktoru odnosno na prikolicama. Najčešći prometni prekršaji su tehnički neispravni i neregistrirani traktorima te upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – rekla je Ivana Radić, glasnogovornica PU Požeško-slavonske i dodala da je kazna za tehnički neispravno vozilo tisuću kuna, a za manje tehničke neispravnosti poput neispravne prometne signalizacije kazna iznosi 700 kuna.

Vozači traktora su upoznati da trebaju očistiti blato sa guma kada se s polja uključuju u promet na glavne prometnice što rijetko čine, a zbog čega u nekim slučjevima dolazi i do prometnih nesreće. Za takve prekršaje propisana je kazna tisuću kuna što nije mali iznos radi nekoliko minuta dodatnog posla.

– Kod provjeravanja traktora uvijek prvo provjerimo identitet vozača, zatim vozilo i da li svi podaci odgovaraju onima upisanim u prometnoj dozvoli, također provjeravamo teret koji traktor prevozi, gume i alkoholiziranost vozača, u zadnjih nekoliko godina traktoristi su postali svjesni koliko je važno imati ispravan i registriran traktor tako da u posljednjih nekoliko godina ima puno više registriranih nego ne registriranih traktora – rekao je viši policijski narednik Ivan Bogović.

Prilikom nadzora policijski su službenici nadzirali Ivana Franića iz Deževaca koji je rekao kako mu je traktor tehnički ispravan i da ima svu potrebnu dokumentaciju te da je prije nekoliko dana traktor registrirao.

-Pokušavam traktor održavati koliko je god to moguće, mora sve biti po zakonu, ali nije to tako jednostavno, stalno je u šumi i uvijek se nešto može pokvariti – dodao je Ivan Franić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: