Provalnici „operirali“ po kući 80-godišnje starice u Jakšiću dok je ona bila u njoj – nije niti slutila da ima nepozvane goste

Autor: D.K.

Sinoć su, kako neslužbeno doznajemo, provalnici iza 21 sat „operirali“ po obiteljskoj kući 80-godišnjakinje u Jakšiću, u kojoj sama živi, dok je ona bila u svom dnevnom boravku, odnosno kuhinji.  

Za pretpostaviti je da su provalnici znali da u kući živi sama starica koji su prema svemu sudeći poznavali i njene navike. Nije ih to spriječilo da uđu u ograđeno dvorište i preko prozora u jednu od prostorija-soba u kući.

Starica je kako doznajemo čula da je nešto oko 21 sat lupilo u kući. Mislila je da su mačke ušle u ostavu – smočnicu i išla je to provjeriti. Čak je kako doznajemo izišla i u dvorište, da provjeri što se dogodilo i nije ništa uočila. Nije niti slutila da su provalnici u jednoj od njenih soba. Starica nije išla provjeravati druge prostorije već je otišla u dnevnu sobu gdje je spavala i dočekala jutro.

Provalnici su imali vremena da pretraže više soba u kući. Gotovo su sve razbacali iz ormara u dvije sobe dok nisu našli manju količinu novca i nešto drugih vrijednosti. S kakvim takvim “plijenom” napustili su prostorije po kojima su “operirali”.

Kad se starica ujutro probudila otišla je do sobe u kojoj je trebala dočekati svećenika koji je trebao doći blagosloviti njen dom. Kad je ušla u jednu od soba imala je i što za vidjeti. Sve razbacano iz ormara po sobi. Tek je onda shvatila da ono što je čula, da su bili provalnici koji su u kuću ušli kroz jedan prozor. Taj slučaj je odmah prijavila policiji.

Policijski službenici su izvršili očevid i tragaju za počiniteljem ili više njih, kako to oni znaju reći u svojim priopćenjima. Hoće li ih i kada pronaći? To pitanje ostaje otvoreno!     

Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek