Provala u trgovinu, te predaja oružja

Autor: Požega.EU

Iz policijskog rokovnika 2POŽEGA – Proteklog dana službenici Policijske uprave Požeško-slavonske zabilježili su slijedeće događaje:

       PROVALA

U razdoblju 19./20. kolovoza ove godine u Lipiku (Ulica Matije Gupca) nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva iz Kutine prilikom čega je otuđio cigarete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

          PREDAJA PUŠKE

Nadalje u četvrtak 20. kolovoza na području grada Pleternice građanin koji je zatražio da ostane anoniman predao je policijskim službenicima jednu pušku koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

               NAPOMENA POLICIJE

Napominjemo da je još uvijek traje akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja.

Više iz kategorije