Provala u trgovačku radnju, nezakonita prodaja pištolja, prometne nesreće…..

Dovršeno kriminalističko istraživanje-prodao pištolj

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja grada Požege, kojeg se sumnjiči da je krajem mjeseca prosinca 2019., pištolj koji je posjedovao nepovlasno prodao 18-godišnjaku, također s područja Požege. Protiv 41-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“

Provaljeno u trgovačku radnju u Pleternici

U noći sa srijede na četvrtak 22./23. siječnja 2020., u ulici Mlinskoj u Pleternici, nepoznati počinitelj (ili više njih), provalio je u trgovačku radnju iz koje je otuđio razne proizvode u vlasništvu trgovačkog društva s područja Vrgorca. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Teška krađa“.

Dvije prometne nesreće u Požegi, jedan pod utjecajem alkohola u Pakracu

U četvrtak 23. siječnja 2020., oko 8.30 sati, na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, 23-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“ požeških registarskih oznaka, zbog vožnje neprilagođenom brzinom nije uspio pravovremeno zaustaviti vozilo s kojim je upravljao, te je prednjim dijelom istoga udario u stražnji dio osobnog automobila marke „Citroen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak, a koji je vozilo zaustavio zbog zaustavljene kolone vozila ispred njegova. 23-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Istoga dana oko 11.10 sati, u Ulici Stjepana Radića u Požegi, 26-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“ požeških registarskih oznaka, zbog vožnje neprilagođenom brzinom nije uspio pravovremeno zaustaviti vozilo s kojim je upravljao, te je prednjim dijelom istoga udario u stražnji dio osobnog automobila marke „Ford“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnjak, a koji je vozilo zaustavio zbog zaustavljene kolone vozila ispred njegova. 26-godišnjaku je naplaćena novčana kazna na mjestu prekršaja.

Iz policije upozoravaju vozače i ostale sudionike u prometu, da unatoč činjenici da posljednjih dana nema oborina, zbog promjene u temperaturama, pojave magle i izmaglice, te mraza dolazi i do pojave skliskih i zaleđenih kolnika, posebice na mostovima, nadvožnjacima, usjecima i zasjenjenim dijelovima prometnica, te je na takovim mjestima nužan dodatan oprez, posebice pri vožnjama u koloni.

U četvrtak 23. siječnja 2020., oko 23.50 sati u Pakracu, prilikom nadzora prometa policijski službenici su zatekli 20-godišnjaka, u svojstvu mladog vozača koji je upravljao osobnim automobilom marke „Alfa Romeo“ daruvarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,40 promila. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, on je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i bit će mu izdan prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

0 Comment