Protiv zapovjednika JVP Zdenka Mautnera podignuta optužnica: Zapovjedničkog mjesta dokopao se “sumnjivom” potvrdom iz Zvečeva?

Autor: D.K.

POŽEGA – Četverogodišnja trakavica vezana za imenovanje zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Požege dobila je novi nastavak. Šest mjeseci do pet godina zatvora kazna je koja bi mogla snaći Zdenka Mautnera, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Požege ako se utemeljenom pokaže optužnica koju je protiv njega 29. ožujka podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Požegi.

Kako doznajemo, protiv Zdenka Mautnera podignuta je optužnica po članku 279. st.2. Kaznenog zakona – Krivotvorenje službene ili poslovne isprave u kojem se između ostaloga kaže: …..kaznit će se i tko neistinitu službenu ili poslovnu ispravu, knjigu ili spis uporabi u službi ili poslovanju kao da su istiniti.

A da se Mautner zapovjedničkog mjesta dokopao upravo zahvaljujući sumnjivoj potvrdi iz „Zvečeva“ upozoravao je još 2014. godine Dražen Pekčec te zbog toga zaratio s tadašnjim gradonačelnikom Vedranom Neferovićem i svojim (tada) stranačkim kolegom Ninom Smolčićem. Njih su dvojica iz optužnice izbačeni jer očito nisu imali uvid u vjerodostojnost isprave.

Čitav slučaj već godinama gura oporbena politička opcija, no nakon podizanja optužnice čini se da je, bez obzira na politički predznak, kriminalnih radnji ipak bilo.

I dok se mislilo da će s pozicije zapovjednika JVP grada Požege Mautner otići ekspresno još u prvoj godini mandata, on će, čini se, izgurati mandat do kraja. I ne samo to, na račun JVP završit će i školu za krizni menadžment koju pohađa na račun poreznih obveznika. Očito nije naslućivao ovakav razvoj situacije pa se pripremao za novi mandat, ovaj put s pokrićem.

Za očekivati je da će Grad Požega, kao osnivač JVP poduzeti konkretne poteze vezano za ovaj slučaj. Na naš upit dobili smo sljedeći odgovor:

“Grad Požega, kao osnivač Javne vatrogasne postrojbe, nije bio do sada upoznat s informacijom o podizanju optužnice protiv Zdenka Mautnera, zapovjednika požeške postrojbe. Prije poduzimanja bilo kakvih konkretnih mjera, Grad Požega pobliže će se upoznati s navedenim slučajem te shodno tome odlučiti koje je postupke potrebno poduzeti.”

Komentar smo zatražili i od još uvijek aktualnog zapovjednika JVP Zdenka Mautnera. 

– Ovo mi je prvi glas. Ne znam ništa o podizanju optužnice – rekao je kratko u jučerašnjem razgovoru. Komentar smo ipak zatražili i u pisanoj formi kojeg nismo do objave ovog članka dobili.

U srpnju Javna vatrogasna postrojba grada Požege treba dobiti zapovjednika za novi četverogodišnji mandat, a ova optužnica mogla bi Mautnera izbaciti iz utrke.

Kandidata osim njega ima (navodno još četvorica) i za razliku od svog zapovjednika koji je vedrio i oblačio u JVP zadnje četiri godine, oni imaju uvjete. Jedan od njih je doduše sporan jer mu je Mautner “zaboravio“ napisati rješenje za rad na poslovima s posebnim odgovornostima, a upravo takvo iskustvo jedan je od preduvjeta za kandidaturu. Kao da je slutio da će mu jednom postati protukandidat. Prevagnut će, kao što je i red, stručnost. Neki su ju dokazali tijekom proteklih godina u redovima JVP grada Požege.

Ostaje za nadati se da će ovu izuzetno odgovornu funkciju obnašati osoba s valjanim obrazovanjem, iskustvom i znanjem. Ako ništa drugo, onda barem zbog naše sigurnosti.

 

 

 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88