Protiv ravnatelja požeške Gimnazije nema kaznenog progona

Autor: D.K.

POŽEGA – Sada postaje i službena informacija da nema kaznenog progona protiv aktualnog ravnatelja požeške Gimnazije Pavla Bucića kojeg je jedan profesor s te škole prijavio zbog “nekakvih nezakonitih” radnji. Prema svemu sudeći, ako se i radilo o određenim prijestupima Općinsko državno odvjetništvo u Požegi takvo djelo nije okvalificiralo kao “ozbiljno” kazneno djelo iz kojeg je razloga postupak koji se vodio na Općinskom sudu u Požegi obustavljen.

-Postupak je temeljem rješenja broj K-141/2015-6 prekinut te je doneseno nepravomoćno rješenje o obustavi postupka dana 24. studenog 2015. godine a jer je Opčinsko državno odvjetništvo u Požegi odustalo od optužbe protiv Pavla Bucića – stoji između ostalog u odgovoru na upit kojeg smo dobili iz Općinskog suda u Požegi, a kao takvo rješenje danas, za pretpostavit je, postalo je i pravomoćno.

Zbog namjere pokretanja kaznenog postupka i svih drugih pravnih radnji cijeli taj slučaj je razmatrao i Školski odbor Gimnazije u što je bila uključena i Služba prosvjetne inspekcije. Budući da je cijeli postupak konačnim sudskim pravorijekom okončan ta se tema više neće nalaziti na razmatranju tih tijela.

-Cijelu ovu situaciju ne bih previše komentirao. Osobito ne rad pravosudnih organa. O tome samo mogu reći kako je cijeli postupak vođen u skladu sa zakonima. Ono što je u ovom trenutku bitno je briga o kvaliteti rada naše Gimnazije koja dobro ispunjava svoju osnovnu zadaću što su dokazali dobri rezultati i na ovogodišnjoj državnoj maturi, upisanost naših maturanata na fakultete, rezultati na svim razinama učeničkih natjecanja i susreta, te sudjelovanje velikog broja naših učenika u vrijednim projektima – kratko je odgovorio na naš upit ravnatelj požeške gimnazije Pavle Bucić.

Na cijeli taj slučaj, slobodno se može reći, potrošilo se bespotrebno mnogo vremena i energije umjesto da se ta energija ulagala u unapređenje obrazovanja učenika i da se razmišljalo o napretku rada obrazovne ustanove koja je dika i ponos svih Požežana što treba i ostati.

U svakom slučaju treba se okrenuti budućnosti i razmišljati u pravcu postizanja što boljih rezultata učenika kako bi i buduće generacije imale što bolje rezultate na državnim maturama što je zapravo i poslanje te obrazovne ustanove.

 

Više iz kategorije