Protiv ravnatelja požeške Gimnazije nema kaznenog progona

Autor: D.K.

POŽEGA – Sada postaje i službena informacija da nema kaznenog progona protiv aktualnog ravnatelja požeške Gimnazije Pavla Bucića kojeg je jedan profesor s te škole prijavio zbog “nekakvih nezakonitih” radnji. Prema svemu sudeći, ako se i radilo o određenim prijestupima Općinsko državno odvjetništvo u Požegi takvo djelo nije okvalificiralo kao “ozbiljno” kazneno djelo iz kojeg je razloga postupak koji se vodio na Općinskom sudu u Požegi obustavljen.

-Postupak je temeljem rješenja broj K-141/2015-6 prekinut te je doneseno nepravomoćno rješenje o obustavi postupka dana 24. studenog 2015. godine a jer je Opčinsko državno odvjetništvo u Požegi odustalo od optužbe protiv Pavla Bucića – stoji između ostalog u odgovoru na upit kojeg smo dobili iz Općinskog suda u Požegi, a kao takvo rješenje danas, za pretpostavit je, postalo je i pravomoćno.

Zbog namjere pokretanja kaznenog postupka i svih drugih pravnih radnji cijeli taj slučaj je razmatrao i Školski odbor Gimnazije u što je bila uključena i Služba prosvjetne inspekcije. Budući da je cijeli postupak konačnim sudskim pravorijekom okončan ta se tema više neće nalaziti na razmatranju tih tijela.

-Cijelu ovu situaciju ne bih previše komentirao. Osobito ne rad pravosudnih organa. O tome samo mogu reći kako je cijeli postupak vođen u skladu sa zakonima. Ono što je u ovom trenutku bitno je briga o kvaliteti rada naše Gimnazije koja dobro ispunjava svoju osnovnu zadaću što su dokazali dobri rezultati i na ovogodišnjoj državnoj maturi, upisanost naših maturanata na fakultete, rezultati na svim razinama učeničkih natjecanja i susreta, te sudjelovanje velikog broja naših učenika u vrijednim projektima – kratko je odgovorio na naš upit ravnatelj požeške gimnazije Pavle Bucić.

Na cijeli taj slučaj, slobodno se može reći, potrošilo se bespotrebno mnogo vremena i energije umjesto da se ta energija ulagala u unapređenje obrazovanja učenika i da se razmišljalo o napretku rada obrazovne ustanove koja je dika i ponos svih Požežana što treba i ostati.

U svakom slučaju treba se okrenuti budućnosti i razmišljati u pravcu postizanja što boljih rezultata učenika kako bi i buduće generacije imale što bolje rezultate na državnim maturama što je zapravo i poslanje te obrazovne ustanove.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot