Proslavljena svetkovina sv. Terezije Avilske zaštitnice grada Požege i požeške Katedrale: „Zahvaljujem vam na dolasku i što nam svjedočite blizinu pape Franje“ /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Svečanim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio msgr. Giorgio Linguau, apostolski Nuncij u Republici Hrvatskoj, u istoimenoj požeškoj Stolnoj crkvi sv. Terezije Avilske  proslavljena je njena svetkovina koja je zaštitnica grada Požege i požeške Katedrale. U koncelebraciji uz 15-ak svećenika bio je i mjesni biskup msgr. dr. Antun Škvorčević, đakovačko-osječki nadbiskup msgr. dr. Đuro Hranić, njegov pomoćni biskup msgr. dr. Ivan Ćurić i đakovačko-osječki nadbiskup u miru msgr. dr. Marin Srakić.

Među brojnim vjernicima u učenicima požeških katoličkih škola bili su i predstavnici vojske, policije, kulturno-umjetničkih i drugih društava, povijesnih postrojbi, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, požeški gradonačelnik i Zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Puljašić i dr.  

Riječi dobrodošlice uz učenike Gimnazije, njihovih djelatnika i roditelja uputio je i domaćin, požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević.

-Slavimo danas sv. Tereziju Avilsku, Nebesku zaštitnicu Požeške katedrale. Osobito sam radostan što nam je za ovu dragu prigodu stigao msgr. Giorgio Linguau, apostolski Nuncij u Republici Hrvatskoj. Preuzvišeni gospodine nadbiskupe. Nakon jučerašnjeg susreta s Vama u Jasenovcu i Staroj Gradiški danas Vam iskreno izražavam dobrodošlicu u osobno ime i sudionika svete mise kao i svih vjernika Požeške biskupije. Zahvaljujem Vam na dolasku i što nam svjedočite blizinu pape Franje i podsjećate nas na njegove najnovije poruke. S Vama preuzvišeni, predstavnikom pape Franje u Hrvatskoj ova sveta misa očituje duboke otajstvene dimenzije crkve kojima se radujemo i želimo danas obnoviti – rekao je između ostalog u uvodnom pozdravu biskup Škvorčević upućujući pozdrave biskupima koji su došli proslaviti sv. Tereziju Avilsku te svim svećenicima i vjernicima.

Foto: Marko Krstanović [FAG id=281822]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek