Proslavljena 90. godišnjica pleterničkog Nogometnog kluba Slavija

PLETERNICA – Svečanom akademijom u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica proslavljena je velika obljetnica pleterničkih nogometaša, 90. godišnjica Nogometnog kluba Slavija. Povijest bilježi da je 1924. godine u Pleternicu stigla nogometna lopta, a uskoro bilježi i osnivanje nogometnog kluba, koji od 1926. godine neprekidno radi, stvara generacije i generacije nogometaša, okuplja svake godine stotine mladih u školama nogometa i selekcijama mladih igrača, osvaja sve bolje plasmane u seniorskim selekcijama, okuplja brojne članove kluba, roditelje i funkcionere u klubu. Svih ovih 90 godina Slavija je bila i Pleternica, a svi Pleterničani su bili Slavija.

Na svečanoj akademiji skupu su se obratili predsjednik kluba Marinko Markota, predsjednik županijskog HNS i član predsjedništva HNS-a Drago Lucić, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, saborski zastupnik i bivši predsjednik Slavije, Franjo Lucić, te dugogodišnji tajnik, a sada posebni savjetnik HNS-a Zorislav Srebrić koji je uručio i posebno priznanje HNS-a za visoku obljetnicu NK Slaviji. 

– Danas je NK Slavija moderno organiziran klub koji u 6 kategorija okuplja 135 igrača, a imaju i ligu veterana. U klubu se na brojnim pozicijama okuplja do 300 ljudi a Slavija ima i veliki broj svojih vjernih navijača koji je prate i na gostujućim utakmicama – istakao je predsjednik Marinko Markota, koji se zahvalio prije svega gradu Pleternica koji podržava i financira klub, ali i brojnim sponzorima koji pomažu rad kluba i nogometaša. Podršku koju je grad Pleternica davao i prije, nastavit će i današnja gradonačelnica Jozić, koja je spremna zajedno ulagati u proširenje i uređenje infrastrukture kluba, za koje žele koristiti i europska sredstva.

Predsjednik kluba Marinko Markota uručio je priznanja svim živućim članovima Slavije starijim od 70 godina za nesebični rad na očuvanju opstojnosti i podizanju kvalitete kluba, a priznanje su dobili Antun Benak, Matija Bošnjak, Jerko Čuljak, Mirko Čuljak, Antun Karlić, Mato Kristić, Slavko Miškić, Željko Pauše, Dragutin Pavličević, Zvonko Popović, Iko Ribičić, Marijan Ribičić, Stjepan Sabo, Dragan Savić, Jaroslav Tauš i Ivan Vuković. Priznanja su dobili i svi dosadašnji treneri i predsjednici Marko Vidakušić, Marijan Aladrović, Franjo Lucić, te najdugovječniji trener i legenda pleterničkog sporta Pero Golub, koji se u ime svih nagrađenih i zahvalio na nagradi.

Priznanje su dobili i sadašnji treneri, Damir Bognar za prvo mjesto juniora u 1. Kvalitetnoj ligi mladeži, te njegov brat Dalibor Bognar, trener seniora za 1. mjesto u 3. HNL istok 2014/15. i viceprvaka 2015/16. godine.

0 Comment