Proslavljena 26. obljetnica osnivanja i ustrojavanja Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” u Požegi: “To je škola koja pruža nemjerljiv doprinos u cjelokupnom sustavu vojnika i dočasnika Hrvatske vojske” /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Svečanom postrojavanju i dodjeli promaknuća, pohvala i priznanja u prigodi 26. obljetnice osnivanja i ustrojavanja Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” i 16. obljetnice Visoke dočasničke izobrazbe prethodilo je služenje euharistijskog slavlja u vojnoj kapelici „Svetog Ivana Krstitelja“, koje je predvodio vojni kapelan preč. Željko Volarić, i polaganje vijenaca na spomen obilježju Damiru Tomljanoviću Gavranu u krugu Vojarne 123. brigade Požega.

Na svečanosti su bili visoki vojni časnici, dočasnici, vojnici i uzvanici, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” general-bojnik Mate Pađen, načelnik Centra vojnih škola “Petar Zrinski” brigadir Damir Stručić, zapovjednik Časničke škole “Andrija Matijaš Pauk” brigadir Mirko Stošić, domaćin, zapovjednik Dočasničke škole pukovnik Zdenko Šakota, prvi dočasnik OS RH časnički namjesnik Mario Mateljić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik načelnika Policijske uprave požeško-slavonske Dalibor Bauer i dr.

Sve nazočne pozdravio je zapovjednik Dočasničke škole pukovnik Zdenko Šakota koji je iznio kratku povjesnicu izobrazbe za dočasnike te između ostalog naglasio kako je Dočasnička škola je ustrojstvena jedinica Hrvatskog vojnog učilišta zadužena za školovanje dočasnika po modelu slijedno-rastuće institucionalne izobrazbe te da je zadaća škole osposobiti polaznike za višu ustrojstvenu dužnost i omogućiti funkcionalno osposobljavanje provedbom specijaliziranih tečajeva te poboljšati nastavni proces unapređivanjem nastavnih planova i programa.

General-bojnik Mate Pađen, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” zahvalio je svim dosadašnjim i bivšim pripadnicima Dočasničke škole čestitavši im obljetnicu osnivanja Dočasničke škole te naglasio kako su u 26 godina djelovanja na polju izobrazbe i obuke dočasnika za potrebe Oružanih snaga RH ostvareni su značajni rezultati i postignuća zaslugom svih sadašnjih i bivših rukovoditelja, djelatnika i polaznika Dočasničke škole koja pruža nemjerljiv doprinos u cjelokupnom sustavu izobrazbe i obuke vojnika i dočasnika Hrvatske vojske.

-Dočasnička škola “Damir Tomljanović Gavran” u skladu s potrebama i zahtjevima Hrvatske vojske, ali i NATO partnera osigurava stalnu i kvalitetnu izobrazba dočasničkog osoblja, u vidu slijedno-rastuće izobrazbe dočasnika kao važne sastavnice profesionalnog vođenja i razvoja svakog pojedinca. Samo ime dočasničke škole Damira Tomljanovića Gavrana, heroja Domovinskog rata, predstavlja dodatni motiv polaznicima svih razina izobrazbe, ali i samim djelatnicima i instruktorima, za postizanje izvrsnosti u obuci i svom radu. Gavran je bio poznat kao vrsni vođa i motivator, koji je svojim primjerom ostavljao duboki trag na svoje podređene – zaključio je general Pađen.

U sklopu obilježavanja dana Dočasničke škole 17. i 18. listopada 2018., održan je i 22. malonogometni turnir „bojnik Tihomir Klobučar“ na kojemu je prvo mjesto osvojila nogometna ekipa Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade, drugo ekipa Temeljne dočasničke izobrazbe, dok je treće mjesto pripalo ekipi Vojne policije. Tom je prigodom odigrana i revijalna utakmica između Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade “Tigrovi” i djelatnika Dočasničke škole.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: