Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Proslavljen Dan općine Čaglin: Dobitnici nagrada su učenica Lorena Švajda, DVD Čaglin, Centar za pomoć u kući “Snježana” te Povijesna postrojba “Trenkovi panduri.” /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: S.P./D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Proslavljen Dan općine Čaglin: Dobitnici nagrada su učenica Lorena Švajda, DVD Čaglin, Centar za pomoć u kući “Snježana” te Povijesna postrojba “Trenkovi panduri.” /FOTO/ Požega.eu | Proslavljen Dan općine Čaglin: Dobitnici nagrada su učenica Lorena Švajda, DVD Čaglin, Centar za pomoć u kući “Snježana” te Povijesna postrojba “Trenkovi panduri.” /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: S.P./D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDSvečanom sjednicom Općinskog vijeća održanom u mjesnom domu u Milanlugu Općina Čaglin proslavila je svoj Dan. Uz osvrt na dobre rezultate i ostvarene projekte, zaslužnima su uručene i prigodne zahvalnice. “Misija ove općine je osigurati stanovnicima najbolje moguće uvjete za život u skladu s njihovim potrebama, podržati gospodarski razvoj i očuvati prirodne ljepote kraja,” naglasio je načelnik Dalibor Bardač.

Mještani Čaglina, po mnogo čemu specifične općine, smještene na tromeđi Požeško slavonske, Brodsko posavske i Osječko baranjske županije, polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim braniteljima svog kraja, svetom misom u crkvi sv. Alojzija Gonzage, a potom i svečanom sjednicom Općinskog vijeća, obilježili su Dan Općine. Učinili su to u društvu brojnih gostiju i prijatelja, uz nekadašnjeg zamjenika požeško-slavonskog župana Željka Jakopovića, saborska zastupnica i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, požeško-slavonske županica Antonija Jozić, njen zamjenik Ferdinand Troha, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, gradonačelnica Pleternica Marija Šarić, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, zamjenik gradonačelnika Požege dr.sc. Borislav Miličević. Sjednica je održana i uz čelnike ostalih općina – Ivicu Kovačević iz Jakšića, Milu Pavičića iz Kaptola, Roberta Hofmana iz Velike, Zdravka Mandića iz Brestovca, goste iz susjedne županije načelnika Općine Sibinj Josipa Pavića i Općine Brodski Stupnik Gorana Jelinića, te drugih uglednika društvenog i gospodarskog života županije.Predsjednik Općinskog vijeća Željko Šutić Prigodnim riječima goste i uzvanike pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Željko Šutić, a o rezultatima u proteklom razdoblju govorio je načelnik Dalibor Bardač.

“Pozdravljam vas u ime Općine čija je misija osigurati svojim stanovnicima najbolje moguće uvjete za život u skladu s njihovim potrebama, podržati gospodarski razvoj i očuvati prirodni sustav i ljepote ovog kraja. U proteklom razdoblju imali smo i lokalne izbore na kojima sam dobio od svojih mještana povjerenje i odgovornost za vođenje općine u još jednom mandatu. Takvo povjerenje može se opravdati jedino radom, zalaganjem i rezultatima.” naglasio je načelnik Bardač.

Da je na dobrom putu u toj misiji potvrđuju brojni projekti i ulaganja vrijedni više od 22 milijuna kuna, među kojim su, kako je naglasio načelnik, najznačajniji izgradnja i opremanje Dječjeg vrtića kojeg trenutno, potpuno besplatno, pohađa 25 mališana. “Drugi značajan projekt je završetak i opremanje zdravstvene ambulante u Čaglinu čime su naši stanovnici, a i zdravstveni djelatnici dobili adekvatan prostor za zdravstvenu zaštitu primjeren 21. stoljeću. Ostali realizirani projekti su uređenje mjesnih domova u Kneževcu i Latinovcu, energetska obnova općinske zgrade, rekonstrukcija zgrade nogometnog kluba, uređenje spremišta DVD-a u Djedinoj Rijeci i rekonstrukcija Kolodvorske ulice i ulice Vladimira Nazora u Čaglinu i drugi. Ako uz ove projekte dodamo ulaganja Županijske uprave za ceste, ugrubo dolazimo do iznosa od preko 22 milijuna kuna uloženih u društvenu, komunalnu i cestovnu infrastrukturu,” rekao je Bardač. Općina Čaglin brine i o svojim mladim stanovnicima pa novorođenčad sufinancira s dvije tisuće kuna za prvo i drugo dijete, a s tri tisuće kuna svako sljedeće. Za osnovnu školu svake godine se iz proračuna izdvaja 20 tisuća kuna, za sve srednjoškolce općina osigurava stipendiju od 200, a za studente 300 kuna mjesečno. Od prošle godine, na području općine, sukladno programu rješavanja stambenog pitanja za mlade obitelji, mladim obiteljima Općina sufinancira kupnju, odnosno izgradnju kuće ili stana s 20 tisuća kuna. Uz to, na području općine djeluje i 13 udruga koje imaju financijsku podršku iz proračuna.Načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač “Da i u budućnosti namjeravamo razvijati projekte i koristiti natječaje Fondova EU, potvrđuje činjenica da imamo spremnu dokumentaciju za rekonstrukciju javne rasvjete, izgradnju novog vatrogasnog doma u Čaglinu, uređenje kampa i kamp odmorišta na Sovskom jezeru te za izgradnju vodovodne mreže u naseljima gdje je to potrebno,” najavio je načelnik Bardač.

Brojni projekti koji su predstavljeni i odrađeni zasluga je bivšeg zamjenika požeško-slavonskog župana Željka Jakopovića koji je bio i općinski vijećnik. Njegovom zauzetošću u suradnji s aktualnim načelnikom Daliborom Bardačem čaglinska općina postala je mjestom ugodnijeg življenja.Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić Čestitke na ostvarenim rezultatima uputila je požeško-slavonska županica Antonija Jozić. “Ovdje na području općine Čaglin možemo svjedočiti što hrabrost, odvažnost, mladost i volja mogu učiniti kada se svoja znanja, iskustva i svoj elan stave na raspolaganje za javno dobro. Možemo svjedočiti kakvi rezultati se tada ostvaruju. Općina Čaglin je primjer na koji način mladi čovjek koji ima viziju sa svojim suradnicima može promijeniti obrise i vizure svog kraja.” naglasila je županica Jozić. Čestitke su uputili i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić te saborska zastupnica Anamarija Blažević.

Svečana sjednica bila je prigoda da se zaslužnim pojedincima i kolektivima dodjele zahvalnice za doprinos i razvoj ugledu Općine, a ovogodišnji dobitnici su učenica Lorena Švajda, Dobrovoljno vatrogasno društvo Čaglin, Centar za pomoć u kući “Snježana” te Povijesna postrojba “Trenkovi panduri.”

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo