Proslavljen blagdan Velike Gospe u Eminovcima: “Marija neprestano donosi mir i radost u naša srca” /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Svečanim euharistijskim slavljem u Eminovcima proslavljen je blagdan Velike Gospe gdje se okupio veliki broj vjernika zazivajući zagovor Nebeske Majke moleći je za pomoć u svim današnjim tegobama i patnjama nametnutima u današnjem vremenu.

Svečano misno slavlje predvodio je ovogodišnji mladomisnik, sin toga kraja vlč. Marko Milaković župni vikar u župi sv. Terezije Avilske Požega. U koncelebraciji je bio mjesni jakšički župnik vlč. Tihomir Bilešić, umirovljeni svečenik mr. vlč. Ivan Bošnjak te trajni đakon Ivo Grbeš.

U nadahnutoj propovijedi mladomisnik Marko je naglasio kako su svi oni koji su došli da su se s razlogom okupili oko svoje Nebeske Majke.

-Pripravljali smo se za ovaj blagdan. Pitamo se sigurno što mi to zapravo danas slavimo. Što ova svetkovina znači za moj, za naš život. Samo je to neko od pitanja koja si svakodnevno postavljamo. Svatko od nas ima želju za istinskim životom. Ne smijemo gledati ovu svetkovinu da Marija nije umrla. Ona je umrla. Marija nas može naučiti kako umirati. Marijinim umiranjem, uznesenjem na nebo ona je još više s nama i među nama. Ona je prešla u sveopću prisutnost. Ona je uvijek s nama. Ono što Marija neprestano radi to je da donosi mir i radost u naša srca. Današnjom svetkovinom možemo reći da Marija živi i da je uvijek među nama – naglasio je između ostalog u propovijedi vlč. Marko Milaković, predvoditelj svečanog euharistijskog slavlja.

Nakon euharistijskog slavlja blagoslovljeni su automobili uz poseban zaziv Božjeg blagoslova i na vozače i sve one koji se u njima budu vozili.

Svetkovina Velike Gospe u Eminovcima iz godine u godinu poprima sve veće značenje gdje dolazi sve veći broj vjernika. Za očekivati je da će konačnim uređenjem crkve i prostora štovanje biti u još većoj duhovnoj dimenziji.

Svim vjernicima, braći svećenicima koji su sudjelovali u koncelebraciji i ispovijedali, članovi zbora zahvalu je uputio mjesni župnik vlč. Tihomir Bilešić, a posebno predvoditelju misnog slavlja vlč. Marku kojemu je to bila i zahvalna misa u njegovom mjestu.

Foto: D. Krstanović [FAG id=278866]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88