Proslavljen blagdan Gospe Voćinske (foto galerija)

Autor: DK

DSC_0348 (Small)VOĆIN – Brojni hodočasnici Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata sinoć su se okupili u voćinskom marijanskom svetištu na blagdan Gospe Voćinske. Među brojnima koji su stigli autobusima i automobilima najveću su žrtvu podnijeli hodočasnici-pješaci, biciklisti i ultramaratonci koje je Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević na poseban način pozdravio na samom početku svečanog euharistijskog slavlja.

Voćin je rado posjećeno mjesto i svetište u koje dolaze svi oni koji traže utjehu, ohrabrenje i zagovor od Nebeske Majke koji je itekako mnogima potreban u današnjem teškom življenju.

Svakako treba pohvaliti ustrajnost svih onih pješaka koji su pješačili i više od 60 kilometara kako bi prisustvovali svečanom euharistijskom slavlju i tako upisali još jedan svoj dolazak prikazujući veliku žrtvu za sve svoje potrebe i svih svojih najdražih.

Podsjetimo da su pješaci hodočasnici jučer ujutro u pet sati krenuli iz Stražemana po veoma lošem kišovitom i grmljavinskom nevremenu. Unatoč lošim vremenskim prilikama nisu odustajali, ustrajali su i svoj zavjet ispunili.

Svečano euharistijsko slavlje završilo je procesijom s likom Gospe Voćinske uz pjevanje marijanskih pjesama i upaljene svijeće

no images were found

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »