Proslava Dana općine Čaglin

Autor: DK

blankČAGLIN – Prije 22 godine, 17.travnja 1993. godine, Čaglin kao mjesto dobilo je status općine koji je dan tada Općinsko vijeće odredilo da se slavi kao Dan općine.

Ovogodišnje obilježavanje Dana općine započelo je polaganjem vijenaca za sve poginule Hrvatske branitelje nakon čega je služena sv. Misa u župnoj crkvi u Čaglinu koju je predvodio mjesni župnik vlč. Milan Klobučar, nakon koje je održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

blank blank blank blank blankblank

blank

Uz domaćine, predsjednika Općinskog vijeća Čaglin, zamjenika općinskog načelnika Tomislava Briša i načelnika općine Čaglin Dalibora Bardača na svečanoj sjednici su uz gospodarstvenike, poljoprivrednike i predstavnike ustanova i institucija koje djeluju na području općine Čaglin bili nazočni gradonačelnici i načelnici odnosno njihovi zamjenici gradova i općina u Požeško-slavonskoj županiji, saborski zastupnik Franjo Lucić, zamjenici požeško-slavonskog župana Željko Jakopović i Miroslav Grozdanić te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

blank blank

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Ivan Demše koji je ukratko iznio pojedinosti i specifičnosti koje su vezane za općinu Čaglin. Nazočne je pozdravio i zamjenik općinskog načelnika Tomislav Briš te gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, saborski zastupnik Franjo Lucić, zamjenik župana Željko Jakopović i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Načelnik općine Dalibor Bardač također je, kao domaćin, svima zaželio dobrodošlicu koji je gotovo tek nešto od mjesec dana na toj funkciji.

-Mnogo je posla pred nama i ono što trebamo od započetih stvari nastaviti. To je dovršetak sportske dvorane i svega onoga što se treba završiti vezanu uz nju, postavljanje tribina, pribavljanje dokumentacije za kotlovnicu i izvršenje tehničkog pregleda. U suradnji sa tvrtkom Tekija trebamo nastaviti radove na kanalizaciji i spajanju dijelova priključaka u ulici Braće Radića te postavljanje biodiska. Završetak izgradnje dječjeg vrtića također je jedan od prioriteta. Planovi su i da se u doglednom vremenu kandidiramo i na određene projekte koji se financiraju sredstvima iz EU fondova što je i plan za rasvjetu u ulici Vladimira Nazora u kojoj se nalazi i naša osnovna škola. Izgradnja i rekonstrukcija cesta su također od prioriteta tako da je u planu uz pomoć ŽUC-a sanirati cestu prema Darkovcu te iz Darkovca prema Sapni. Uz te ceste brinut ćemo se i za sve ostale ceste u našoj općini – rekao je načelnik oćine Čaglin Dalibor Bardač te naglasio kako je od samog početka njegovog mandata ostvarena veoma dobra suradnja sa školom i ravnateljicom te ustanove kao i sa svim udrugama i drugim institucijama i ustanova koje djeluju u općini.

Pred općinskim načelnikom je prijedlog proračuna za tekuću godinu koji bi trebao predložiti Općinskom vijeću u narednih 15-ak dana za koji kaže da je njime obuhvaćen svaki dio u općini  onoj mjeri koliko to dozvoljavaju proračunske mogućnosti.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića