Proslava Cvjetnice – Nedjelja muke Gospodnje (FOTO GALERIJA)

POŽEGA – Slavlje Cvjetnice – Nedjelje muke Gospodnje u nazočnosti brojnih vjernika i djece među kojima je bio veći broj koji pohađaju Katoličku osnovnu školu u koja su bila obučena u narodne nošnje, predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima koji su na službi u središnjim biskupijskim ustanovama i župi sv. Terezije Avilske na čelu sa župnikom i kanonikom, preč. Ivicom Žuljevićem.

Svečanost je započela ispred crkve sv. Lovre gdje je biskup blagoslovio maslinove grančice i cvijeće nakon čega su se svi vjernici i svećenici na čelu s biskupom u velikoj procesiji zaputili prema Katedrali u kojoj je bilo središnje slavlje i svečano pjevanje navještaja Isusove muke.

Na završetku misnog slavlja biskup se obratio djeci te im rekao kako se raduje što su jaki zbog toga što vole Isusa i što su svojom žrtvom posvjedočili da su mu blizu.

-Zahvaljujem vam što se sudjelovali što se za ljepotu koju ste prenijeli u ovo slavlje na različite načine, kroz molitvu, pjesmu, a i kroz narodne nošnje. Odlazeći s ovog slavlja želio bih vas podsjetiti kako je zaista ljepota i simpatičnost nešto što učimo od Isusa. Pokušajmo se u ovom Velikom tjednu Isusu približiti, pažnjom i ljubavlju sudjelujući na svetim obredima, ali i svjedočeći onima koji su bolesni, patnici, koji su osamljeni i siromašni da im je Isus blizu – zaključio je biskup postavivši pitanje što ćete sa grančicama koje su blagoslovljene učiniti nakon svečanog slavlja. Naglasio je kako ih se nikako ne smije baciti na ulici. Rekao je da ih treba ponijeti svojim kućama i staviti na vidljivo mjesto kako bi se svaki dan podsjećali tko je Isus Krist.

/Foto: D.Mirković /

0 Comment