Propisi će biti rigorozni-upitno kakva će biti njihova primjena!?

Autor: DK

POŽEGA – Vezano uz najavljeni  prijedlog novog zakona o sigurnosti prometa na cestama obratili smo se za mišljenje ovdašnjim stručnjacima. Jedni od njih su bez sumnje okupljeni u Autoklubu Požega koji više od 70 godina u Požeškoj kotlini provodi brojne aktivnosti s ciljem poboljšanja sigurnosti prometa na cestama.  

Marijan Babić, predsjednik Autokluba Požega

-Mislim da je prijedlog zakona vrlo rigorozan jer smo do sada imali učinkovite mjere, ali su primjena i provođenje bili loši. Odnosno nisu svi sudionici bili ravnopravno sankcionirani. Što se tiče alkohola i mladih vozača mislim potrebno je provesti rigoroznu primjenu kako bi imali manje prometnih nezgoda sa smrtnim posljedicama – kazao nam je Marijan Babić, predsjednik Autokluba Požega i dodajući da liječnički pregled poslije 65. godine treba primijeniti kao u Europskoj uniji jer svi sudionici nisu u istom položaju, odnosno nemaju ograničenja.

-Pohvalno je da bi zapisnici o prometnoj nezgodi bili odmah uručeni na licu mjesta kako bi bilo manje manipulacija. Vozila koja izlaze iz salona automobila ukidanjem  nultog tehničkog pregleda ne znači da su u potpunosti ispravna, ali podržavamo nakon dvije godine starosti prvi tehnički pregled – zaključio je Babić izrazivši potrebu otvaranja javne rasprave prije nego se bude išlo u donošenje i primjenu novih zakonskih propisa.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: