Promovirana knjiga (Ne)poznati Hrvati u kojoj je predstavljena i Požežanka Štefica Vidačić miss Europe 1927. godine /FOTO/

Autor: DK

U organizaciji požeškog ogranka Matice hrvatske u Županijskoj vijećnici je predstavljena knjiga dr. Tomislava Matića (Ne)poznati Hrvati. O knjizi je osim autora govorio Vid Jakša Opačić, urednik u Mozaik knjizi koja je ovu knjigu izdala krajem prošle godine, a nakon Zagreba, Požega je drugi grad u kojem je predstavljena.

Nazočne je kroz predstavljanje knjige u kojoj se nalazi 150 povijesnih osoba od 11. do 21. stoljeća, među kojima je i šestero iz požeškog kraja vodila Nataša Puljašić, prof. hrvatskog i povijesti u požeškoj Gimnaziji.

U knjizi je među ostalim opisana i Štefica Vidačić, Požežanka koja je 1927. godine bila miss Europe, dr. Ante Šercer koji se prvi u Hrvatskoj bavio plastičnom kirurgijom, a koji je također rođen u Požegi, zatim general Mirko Šljivarić, rođen u Vrčin dolu kraj Pleternice kojem se divio i sam Napoleon…

Predstavljanje knjige na kojem je bio i zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović te zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha počelo je pozdravim riječima predsjednice požeškog ogranka Matice hrvatske Ljiljane Marić.

Na kraju su nazočni mogli kupiti i knjigu po promotivnoj cijeni.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: