Za promociju grada Pleternice i (samo)promociju gradonačelnice u 2015. plaćeno više od 133 tisuće kuna !?

Autor: DK

PLETERNICA – Uz trošenje novca na reprezentaciju više od 140 tisuća kuna, o čemu smo već pisali, grad Pleternica na čelu sa gradonačelnicom Antonijom Jozić nije bio štedljiv u 2015. godini niti u trošenju na „promidžbu i informiranje“ za koju je svrhu potrošeno 133.634 kune.

Teško je reći što sve ta stavka sadržava, a u pitanju je „pozamašna brojka“, jer je iz grada Pleternice jako teško, gotovo nikako, dobiti bilo koji podatak iako Zakon o pravu na pristup informacijama jasno govori da one trebaju biti javno dostupne.

Zbog „skrivanja“ i nedavanja informacija, na zahtjeve, grad Pleternica je od Povjerenice za informiranje RH dobio u nekoliko navrata opomene i upozorenja na što uopće ne reagiraju što je žalosna činjenica. Biti će vremena i o tome opširnije pisati i sve dokumentirati.

Zanimljiv je podatak da je grad Pleternica je u 2014. godini potrošio na promidžbu i informiranje nešto malo više od 66 tisuća kuna, a u 2015. godini više od 133 tisuća kuna iz čega proizlazi da se za istu svrhu potrošilo dvostruko više proračunskog novca.

Ako promatramo prijašnje godine za promidžbu i informiranje Pleternica je u 2010. potrošila 51 tisuću kuna, godinu kasnije 97 tisuća, zatim 2012. godine 107 tisuća, te naposlijetku 2013. godine 204 tisuće kuna.

Teško je bilo što reći da li je potrebno toliko trošiti toliko novca iz proračuna za tu namjenu. Za očekivati je da će se gradonačelnica Antonija Jozić nakon ovog članka oglasiti i pokušati opravdati utrošeni novac što će biti veoma zanimljivo pročitati.

 

Nas kao mali portal zanima ali zasigurno i naše čitatelje, a pogotovo građane Pleternice na što je grad Pleternica potrošio 283 tisuće kuna koja je stavka naznačena kao „nespomenuti troškovi“ u protekloj godini. Što se sve krije u još nekim stavkama sa pozamašnim iznosima pokušavamo doznati o čemu ćemo izvijestiti javnost što se u svakom slučaju treba znati. 

/Foto: arhiva, pozega.eu/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: