Promocija još jedne generacije diplomanata na požeškom Veleučilištu /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

POŽEGA – Upriličena je još jedna posebna svečanost na požeškom Veleučilištu na kojem je promovirana još jedna generacija diplomanata, njih 187 diplomanta stručnih studija  Računovodstva, Trgovine, Upravnog studija, Prehrambene tehnologije, Vinogradarstva, voćarstva i vinarstva te  Trgovinskog poslovanja. Novi diplomanti su iz ruku dekana dr.sc. Dinka Zime i prodekana dr.sc. Berislava Andrlića i mag.educ.math.et inf. Bojana Radišića primili diplome koje svjedoče završen studij koji su pohađali u toj ustanovi.  

-Iako je današnja promocija za sve nas važan događaj ipak ste vi ti koji ste uložili najviše vremena, truda i rada da bi došlo do ovoga trenutka. Iz tog razloga danas budite ponosni jer je ovo vaš dan. Vi ste se žrtvovali da bi ušli u krug najboljih na Veleučilištu, a od danas i u klub Alumnija, završenih studenata Veleučilišta. Želimo vjerovati da proces, koji ste započeli prvim oblicima obrazovanja u najranijem djetinjstvu, ovim činom nije završen – rekao je u pozdravnom govoru dr.sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi dodajući kako se sjeća mnogih, bez obzira na godine, uvjetno nesigurne u sebe, na početku školovanja na Veleučilištu.

dr.sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi

-Vjerujem da ćete se složiti, da dio uspjeha ide i vašim nastavnicima i mentorima koji su uložili sva svoja znanja i vještine da bi vas poučili struci, a ponekad i životu. Bila nam je čast kroz poučavanje kod vas razvijati racionalnost, konstruktivnost, invenciju, domišljatost i stalnu želju za učenjem i napretkom. To je najveća radost i postignuće naših profesora. Danas smo svi ponosni, a imamo i zašto biti – dodao je dekan Zima.

Veleučilište u Požegi osnovano je među prvima u Republici Hrvatskoj. Od 1998  do danas na Veleučilištu je diplomiralo 3142 što je respektabilan broj. Danas  na Veleučilištu u Požegi studira 1146 studenata. Uz studente glavna snaga su i nastavnici među kojima je njih 29 nastavnika u znanstvenim i nastavnim  zvanjima koji stalno napreduju u svojim strukama. Na Veleučilištu u Požegi stalno je zaposleno 14 doktora znanosti i 7 magistara znanosti.

 

-Ponosan sam kada svake godine moram mijenjati podatak o broju onih jer su u svojim zvanjima i titulama napredovali. Jasno je da osim stalno zaposlenih nastavnika na studijima predaju i stručnjaci iz gospodarstva kojih je trenutno 25 – istakao je Dinko Zima dodajući kako je Veleučilište nositelj Erasmus + povelje što znači da vrši razmjenu studenata i nastavnika sa sličnim ustanovama u inozemstvu.

-Samo tijekom 2016. godine ostvareno je 25 mobilnosti ne(nastavnog osoblja i studenata). Tijekom 2016. godine na Veleučilištu je boravilo 5 studenata u dolaznoj mobilnosti, dok je 7 studenata Veleučilišta upućeno na odlaznu mobilnost u institucije partnere. U posjetu smo imali osoblje iz Francuske, Njemačke, Grčke, Turske, Španjolske, Rumunjske i Poljske. Trenutno kod nas borave 5 studenata iz Francuske, a uskoro 2 iz Njemačke i Španjolske te 1 iz Italije. Veleučilište već desetak godina organizira međunarodna stručno-znanstvenu konferenciju „Vallis Aurea.  A zajedno sa fakultetima i veleučilištima suorganizatori smo još nekoliko konferencija kao što su Hranom do zdravlja i Organizacija i tehnologija održavanja – dodaje Zima.

Veleučilište u Požegi je samo u 2016. godini organiziralo 23 javna događanja što dovoljno govori o maksimalnoj angažiranosti svih djelatnika i dionika veleučilišta. Očekuje se u skorijem vremenu izgradnja studentskog doma čime će se poboljšati standard svakom studentu.

U ovom svečanom trenutku ne zaboravite da osnova vašeg rada treba biti odnos prema ljudima, odnos prema prirodi i prema svojoj domovini. Želim vam da ključni postupci i odluke u vašem životu ne budu donošene isključivo zbog novca već iz vaših uvjerenja. Dopustite mi da vam u ime svih djelatnika Veleučilišta u Požegi i svoje osobno ime čestitam na stečenoj diplomi. Svima vama izražavam zahvalnost na suradnji, uvjeren kako ćete znanjem i stručnošću pridonijeti osobnom, nacionalnom, te stručnom i znanstvenom napretku  jer vi ćete biti ti  koji će graditi budućnost i gospodarstvo Hrvatske. Želimo vam prije svega puno zdravlja te sreću kako u poslovnom tako i u privatnom životu.  Unatoč teškim vremenima budite optimisti, budite odvažni, sigurni u sebe, promatrajte lijepe strane života i nemojte se zadovoljavati postignutim. Pred  vama su nove velike dionice  rada i učenja – zaključio je dr.sc. Dinko Zima, dekan požeškog Veleučilišta.

/Foto: Marko Krstanović/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: