Promjene na listama donose bolji rezultat na izborima!?

Autor: DK

POŽEGA/ZAGREB – Da su nam liste tada valjale, dobili bismo izbore. Bit će svakako korekcija – rekao nam je sugovornik iz vodstva HDZ-a jednom mediju na državnoj razini. To je poruka koja se odnosi na sastavljanje lista naše najveće političke stranke za izvanredne parlamentarne izbore. Gledajući što prenose mediji na državnoj razini u sličnom tonu pričaju budući predsjednik ove stranke Andrej Plenković, njegov zamjenik Milijan Brkić i drugi visoki stranački dužnosnici.

Ako to spustimo na lokalnu razinu onda bi bilo uistinu zanimljivo vidjeti kako će izgledati lista HDZ-a za 5. izbornu jedinicu u kojoj je uz Požeško-slavonsku još Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija. Dakako posebno se očekuje tko će s područja Požeštine biti na listi.

Očekivanja su članstva i birača da se riječi sa vrha stranke preslikaju na lokalnu sredinu. Preostaje da pričekamo prve dane kolovoza kako bi vidjeli tko će od sadašnjih županijskih, gradskih i općinskih čelnika HDZ-a naći svoje mjesto na izbornoj listi. S područja Požeško-slavonske županije bi na njoj trebala biti četiri kandidata od kojih jedan otpada na pakračko-lipičko područje, a ostala tri na Požeštinu. Na prošlim izborima bilo je dosta nezadovoljnih jer su mnogi prigovarali da grad Požega nije imala kandidata za Hrvatski sabor, a tvrdilo su da su tri tadašnja kandidata s pleterničkog područja!

Preostaje da uskoro vidimo kako će se složiti nova lista, te napravimo usporedbu sa prethodnom, a svakako će biti zanimljiva zastupljenost pojedinih dijelova županije, zatim žena i mladih na toj listi.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

Komentiraj: