Promjena odluke Predsjedništva i odustajanje od kandidature u “uredu gradonačelnika”!?

POŽEGA – Na redovitoj izvještajnoj sjednici Skupštine Vatrogasne zajednice Požege koja nije bila izborna ipak se biralo novo čelništvo zbog podnošenja ostavki na obnašanje dužnosti dosadašnjeg predsjednika, njegovog dopredsjednika, zapovjednika i dozapovjednika. Opravdano ili ne ostavke su uslijedile uz veliku vjerojatnost zbog pritiska politike koja “svoje prste” želi imati gotovo u svim porama društva pa tako i u udrugama građana, posebice, u ovom slučaju u vatrogastvu.

Tako je na 5. redovitoj izvještajnoj sjednici Skupštine Vatrogasna zajednica grada Požege dobila novo rukovodstvo nakon javnog glasovanja na koju je sjednicu prema svemu sudeći većina članova Skupštine došla sa “tuđim” mišljenjem zbog čega su i glasovali na način koji je u suprotnosti sa donesenim i usuglašenim odlukama predsjedništva Vatrogasne zajednice grada Požege.

Na Skupštini je za novog predsjednika umjesto Franje Rehaka izabran Šimun Miletić, za dopredsjednika Ivan Vlahović, zapovjednika Zdenko Mautner a dozapovjednika Dragan Adžić.

Obrazlaganje prijedloga za novo zapovjedno rukovodstvo od strane voditelja Skupštine Šimuna Miletića bilo je toliko prozirno da se u “zraku osjetio” politički utjecaj koji je odrađen dan prije Skupštine, kako neslužbeno doznajemo u uredu gradonačelnika Požege Verana Neferovića.

Na sjednici Predsjedništva Vatrogasne zajednice grada Požege, dva dana prije održavanja Skupštine donesena je jasna odluka da se za zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Požege predloži Dragan Adžić a za dozapovjednika Zdenko Mautner. Očito takva namjera nije bila po volji onima koji si uzimaju za pravo tražiti, na to utjecati pa čak i uvjetovati da se kao takva odluka ne smije i ne može predložiti a kamoli provesti. Ne samo da se kao takav prijedlog nije stavio na glasovanje već je prijedlog izmijenjen i na Skupštini predložen sasvim drugačiji.

Bilo je žalosno gledati lica pojedinaca na Skupštini koji su svjesni da im politika duboko ulazi u nešto na što nema nikakva prva ali se, zbog bojazni da im se neće ukinuti odnosno uskratiti određena prava, nisu usudili dići svoj glas i jasno reći “ne” takvom načinu biranja. U pozadini se nadziru i brojni drugi interesni razlozi podržavanja načina ovakvih prijedloga i utjecaja na donošenje političkih odluka kojih u vatrogastvu ne bi smjelo biti niti u primislima. Jedino o svemu tome i o onome što misli jasno se izjasnio novoizabrani dopredsjednik Vatrogasne zajednice Ivan Vlahović koji je ostao iznenađen iznesenim novim prijedlogom o imenovanju zapovjednika i zamjenika s čim se nije složio i za koji je naglasio da je u suprotnosti s onim koje je donijelo Predsjedništvo Vatrogasne zajednice.

Iako je neizostavno na Skupštini trebao biti netko ispred grada Požege to se nije dogodilo ali je zato svoje predstavnike imala Požeško-slavonska županija u osobi zamjenika župana Željka Jakopovića, predstavnik Područnog ureda Državne uprave 112, pročelnik Slavko Marinac, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović te predsjednici VZ Pakrac-Lipik te Vatrogasnih središta Čaglin, Kutjevo, Kaptol, Velika, Jakšić, Pleternica i Brestovac.

0 Comment

Send a Comment