Promet uskim spojem Korajčeve i Kožićeve ulice oštećuje zidove kuća i objekata

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Između ulica Vilima Korajca i dr. Matije Kožića na sjeveru Požege odranije postoji uski spojni put na gradskom zemljištu, a na sredini tog puta smještena  je transformatorska stanica HEP-a Elektre Požege. Građani izražavaju nezadovoljstvo odvijanjem prometa tim uskim prolazom jer zbog toga imaju štetu na svojim stambenim i gospodarskim objektima!

-Tu prolaze čak i kamioni iako je usko i nije nasut kolnik, dakako mladi jure na motorima i izlijeće na obje ulice ugrožavajući živote djeci iz okolnih kuća – kaže nam Miroslav Branković stanovnik Korajčeve ulice kraj čije kuće prolazi taj spojni put. Vidljiva su oštećenja od pucanja zidova na zidanoj ogradi oko dvorišta, kao i na gospodarskim objektima uz taj prolaz.

Miroslav Branković stanovnik Korajčeve ulice u Požegi

-Ljeti kada tu prometuju vozila, motocikli i druga prometala diže se visoka prašina, a za kišnih dana su tu kaljuge pune vode i blata pa vozila to nabacuju na zidove objekata i ograde- nastavlja Branković.

Oni su se ovih dana obratili gradonačelniku Požege kako bi se taj problem riješio na zadovoljstvo svih jer su tvrde  da su se obraćali zbog tog problema gradskim službama u tri navrata, ali ništa nije učinjeno. Nadalje smatraju da bi na taj prolaz trebalo postaviti rampe, te ih zaključati, a ključ bi imali djelatnici  HEP-a kako bi mogli nesmetano prići do objekta transformatorske stanice.

Više iz kategorije