Proljetni susret vatrogasaca Koordinacije prijateljstva i suradnje Plavo-zelena linija u Kutjevu /FOTO/

Autor: DK

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kutjevo bilo je domaćin proljetnog susreta Koordinacije prijateljstva i suradnje Plavo-zelena linija. Uz DVD Kutjevo u Koordinaciju su uključeni i vatrogasna društva Velika, Slatina, Lobor, Vodice, San Marino Novi Vinodolski i Vatrogasna zajednica grada Bakra.

Na sjednici se raspravljalo kako o svojim aktivnostima tako i aktualnostima u hrvatskom vatrogastvu. Iskazano je nezadovoljstvo odnosom krovne organizacije za vatrogastvo, Hrvatske vatrogasne zajednice prema ovom udruženju vatrogasnih organizacija, odnosno neuvažavanje iste. Razlog je taj što se na prijedlog Koordinacije da se 30. kolovoz odredi kao Dan sjećanja na sve poginule i preminule vatrogasce u RH, iz HVZ-a nitko nije udostojio niti odgovoriti na dopis koji su potpisale sve članice, 6 DVD-a i jedna VZ iz 5 županija. Članice su prezentirale svoj rad i značajnije aktivnosti od prethodne sjednice.

U nastavku sjednice razgovaralo se i o daljnjem funkcioniranju Koordinacije te o prijedlogu novoga Zakona o vatrogastvu. Sjednici je prisustvovao i gradonačelnik grada Kutjeva Josip Budimir koji je pohvalio i podržao rad ove Koordinacije.

Predsjednik VZ Bakar Darko Pavletić uručio je zahvalnice Stjepanu Pavličeku i Željku Petroviću jer isti nisu mogli prisustvovati na sjednici prošle godine u Bakru. Zahvalnicu su dobili jer su od samoga početka uključeni u rad Koordinacije.

Po završetku sjednice predsjednik DVD-a Kutjevo Josip Ašembrener podijelio je poklone gostima s promidžbenim materijalima grada Kutjeva nakon čega je druženje nastavljeno u opuštenoj atmosferi.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »
Postavke kolačića