Projektom „Zdravlje iz našeg vrta“ osvojili financiranje na natječaju „Radost života“ Uniqa osiguranja

Autor: D.K.

JAKŠIĆ – Dječji vrtić Jakšić već više od godinu dana radi na raznim ekološkim projektima, a potvrda kvalitetnom radu stigla je u obliku financijske podrške Uniqa osiguranja za projekt “Zdravlje iz našeg vrta”.

Od ukupno 783 projekata, prijavljenih na „Radost života“ 2018. godine, odabrano je 19 projekata koje će financijski podržati. Na natječaj su se mogli prijaviti vrtići, osnovne i srednje škole te neprofitne udruge i ustanove. Dječji vrtić je jedan od ukupno tri izabrana na području cijele Hrvatske.

“S obzirom na okolinu u kojoj se vrtić nalazi i na prostorne mogućnosti, krenuli smo sa sadnjom vrta i voćnjaka, te izradom plastenika i sustava za navodnjavanje. U vrtu ćemo uzgajati razno povrće, a u voćnjak smo posadili višnje, trešnje, maline, kupine, aroniju…Ovim projektom želimo postići da djeca kroz igru i razne radionice zavole i prihvate zdravu prehranu kao novi način života. Edukacijama i radionicama ćemo postići da i roditelji aktivno sudjeluju u životu vrtića i djeci približe zdrave namirnice na način koji ona mogu razumjeti,” pojasnila je ravnateljica vrtića Ivona Pečur. Uz radne navike i svijest o ekološkoj odgovornosti, plodovi njihovog rada malim jakšićkim vrtićarcima pomoći će i u stjecanju zdravih prehrambenih navika.

Foto: DV Jakšić

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88