Projektom “Obrok za 5” vrijednim 555 tisuća kuna osigurana prehrana za sve učenike osnovnih škola u

Autor: DK

POŽEGA – Provedbom projekta „Obrok za 5“. kojemu je nositelj Požeško-slavonska županija, s partnerima, gradom Požega, i 15 osnovnih škola s područja županije, osiguran je obrok za sve učenike, odnosno one koji su slabijeg imovinskog stanja. Taj projekt, vrijedan 555 tisuća kuna, a za tehničku podršku i provedbu zadužena je Regionalna razvojna Požeško-slavonske županije na čelu s direktoricom Senkom Horvat i Ured za europske integracije grada Požege kojeg je predstavljao pročelnik dr.sc. Marko Šostar.

dr.sc. Vesna Vlašić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije

Uz pročelnicu Odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije dr.sc. Vesnu Vlašić predstavili su na tiskovnoj konferenciji na kojoj je bio i župan Alojz Tomašević.

Senka Horvat, direktorica Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije

– Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u školama. Ciljna skupina projekta je oko 550-ero djece koja žive u obiteljima koje su u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u svih 15 OŠ, Lipik, OŠ Dobriše Cesarića Požega, OŠ Antuna Kanižlića Požega, OŠ Julija Kempfa Požega, Katolička osnovna škola Požega, s područja županije. Zadovoljni smo i sretni što smo dio ovog lijepog projekta, jer smo za 550-ero djece u školi osigurali obroke u školi, da mogu nesmetano kao i svaka druga djeca sudjelovati i raditi, te se osjećati kao svi drugi učenici – istakla je Senka Horvat.

U projektu sudjeluju škole OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo, OŠ Vladimira Nazora Trenkovo, OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, OŠ Vilima Korajca Kaptol, OŠ Dragutina Lermana Brestovac, OŠ Ivana Gorana Kovačića Velika, OŠ Mladost Jakšić, OŠ Stjepana Radić Čaglin, OŠ Braće Radića Pakrac, OŠ Grigora Viteza Poljana, OŠ Dobriše Cesarića Požega, OŠ Antuna Kanižlića Požega, OŠ Julija Kempfa Požega, Katolička osnovna škola Požega.

dr.sc. Marko Šostar, pročelnik Ureda za europske integracije grada Požege

– Zahvaljujem županiji što su nas prepoznale kao partnere i naše škole kojima je osnivač grad Požega. Našim školama i našim učenicima je jako bitan ovaj projekt jer je usmjeren prema najranjivijim skupinama, a to su djeca. Grad Požega ima kroz socijalni program i druge mjere koje su usmjerene prema onim najsiromašnijim skupinama – rekao je Marko Šostar.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

– Ovo je značajan projekt za sve nas, možda ne toliko velik u financijskom smislu, često preko agencija privučemo i milijunske projekte, no ovdje je vidljivo da nastojimo se brinuti i za one najpotrebitije. Po statistici oni koji idu u siromašne ili su u riziku da postanu siromašni, njima ćemo pomoći ovim projektom. Nastavit ćemo i dalje brinuti i pružati potporu jer u Hrvatskoj, a pogotovo u Slavoniji nitko ne smije biti gladan. Ne može se dogoditi da djeca zbog toga što su im roditelji bez primanja ili sa slabijim primanjima ne ostanu bez obroka u školi – rekao je Alojz Tomašević, zahvaljujući svim sudionicima i partnerima na realizaciji ovog projekta. Nada se da će u dogledno vrijeme kad se situacija u Slavoniji i Požeško-slavonskoj županiji popravi, biti manje potrebitih učenika, no dok to ne bude i dalje će se provoditi ovaj projekt.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: