Projekt zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih žena ide dalje: Za drugu fazu projekta „Zaželi“ Udruzi „Veličanka iz Velike te gradovima Požegi, Pleternici i Kutjevu 13,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Autor: D.K.

Jedan od najpopularnijih EU projekata u Hrvatskoj „Zaželi“ kojim se dugotrajno nezaposlene žene educiraju i zapošljavaju na poslovima gerontodomaćica, te brinu za stare i nemoćne korisnike, ide dalje.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava donijelo je prvu odluku o financiranju druge faze projekta za koju je ukupno osigurano 550 milijuna kuna. U Požeštinu stiže 13,7 milijuna kuna. Preko Udruge „Veličanka“ projekt „Zajedno možemo više“ projekt će se ostvarivati na području općina Velika, Kaptol, Jakšić, Čaglin, Brestovac. Gradovi, Požega, Pleternica i Kutjevo sami će provoditi projekte za kojima su im odobrena sredstva, a potpisi ugovora s nadležnim ministarstvom se očekuje ovih dana.

Udruzi Veličanka Velika, „Zajedno možemo više“ faza II s partnerima, Hrvatski zavod za zapošljavanje Požega, Centar za socijalnu skrb Požega te općinama Velika, Kaptol, Jakšić, Čaglin, Brestovac odobreno je 4,56  milijuna kuna, a gradu Požegi za projekt „PUK 50“ s partnerima Hrvatski zavod za zapošljavanje Požega, Centar za socijalnu skrb Požega 4,6 milijuna kuna.

Gradu Kutjevo za projekt „Zaželi za bolje sutra“ s partnerima Hrvatski zavod za zapošljavanje Požega, Centar za socijalnu skrb Požega odobreno je 1,85 milijuna kuna, a gradu Pleternica za projekt „Zaželi i ostvari“ faza II s partnerima Hrvatski zavod za zapošljavanje Požega, Centar za socijalnu skrb Požega 2,78 milijuna kuna.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88