Kroz projekt “Obrazujmo se zajedno 3” osigurani pomoćnici u nastavi za 60 učenika

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Kao nositelj projekta “Obrazujmo se zajedno 3” Požeško-slavonska županija zaposlila je 46 pomoćnika u nastavi za 60 učenika u tri srednje i jedanaest osnovnih škola s područja županije. Pomoćnicima u nastavi svečano su uručene potvrde o završenoj edukaciji u Županijskoj vijećnici na kojoj su svečanosti između ostalih bili nazočni zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha, pročelnica Županijskog upravnog odjela za društvene djelatnosti dr.sc. Vesna Vlašić i drugi.

Projekt se provodi od 31. kolovoza 2016.  godine do 30. kolovoza 2017. godine, a sredstva u iznosu više od 1,7 milijuna kuna Županija je dobila kroz Europski socijalni fond. Projektom je obuhvaćeno 56 učenika, a Županija dodatno, izvan projekta, sufinancira pomoćnike za tri učenika prvih razreda srednjih škola, a jedan pomagač u nastavi osiguran je preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje tako da je pomoć osigurana za ukupno 60 učenika, naglasio je zamjenik župana Ferdinand Troha.

-Na taj smo način učenicima kojima je zaista pomoć potrebna osigurali kvalitetniju nastavu i vjerujem da će uključivanje tih učenika u standardni odgojno-obrazovni proces pomoći njihovom kvalitetnijem razvoju. Nadam se da će projekt koji provodimo već tri godine imati i svoj nastavak – rekao je zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha.

Županija projekt sufinancira iznosom od oko 89 tisuća kuna, dok  posebno za tri dodatna asistenta izdvaja nešto više od 90 tisuća kuna.

Na svečanosti su bili nazočni ravnatelji osnovnih i srednjih škola s područja Požeško-slavonske županije u kojima s učenicima rade pomoćnici u nastavi.

/Foto: D.Mirković /

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: