Proizvodnja mlijeka se može povećati uz primjenu novih metoda

Autor: Požega Portal

KUTJEVO – Kako bi kod mljekara bila što veća i kvalitetnija proizvodnja Udruga uzgajivača simentalskog goveda Požeštine za svoje članove ali i sve zainteresirane organizira zanimljivo predavanje na temu strojne i robotske mužnje krava s primjenom odgovarajuće higijene.

Predavanje će održati prof. dr. sc. Alen Džidić iz Zavoda za opće stočarstvo, s Agronomskog fakulteta u Zagrebu na temu pravilna procedura pripreme vimena za strojnu mužnju krava, načini strojne mužnje krava, čišćenje i održavanje, te kontrola ispravnosti muznog uređaja, robotska mužnja i higijena pri strojnoj i robotskoj mužnji krava.

U ovo teško vrijeme za proizvođače mlijeka prema riječima tajnika udruge Miroslava Kovača dobro je voditi brigu o svakom detalju proizvodnje radi mogućih ušteda.

Pozivaju se svi zainteresirani, kako aktualni proizvođači tako i oni potencijalni da se odazovu predavanju koje će se održati 30.siječnja od 11,00 sati u prostorima Udruge uzgajivača simentalskog goveda Požeštine u Kutjevu nakon čega će biti organiziran i praktičan prikaz strojne mužnje i higijene na jednom od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: