Proizvođači donesite svoje proizvode i osvojite nagrade: Jubilarna “Švarglijada” u Grabarju ove subote

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA / GRABARJE – Petu godinu za redom Kulturno umjetničko društvo Poljadija iz Grabarja i tjednik Kronika požeško-slavonska organiziraju gastro manifestaciju „Švarglijadu“, koja će se ove godine održati u subotu 14. siječnja od 19 sati u mjesnom Vatrogasnom domu. Ovogodišnje jubilarno izdanje očekuje veliki broj proizvođača sa šireg dijela Požeštine ali i  i proizvođača iz Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije.

-Proizvođači i ljubitelji švargla mogu donijeti svoje uzorke i sudjelovati na natjecanju. Uzorci se primaju od 17 sati u Vatrogasnom domu u Grabarju, a ocijenjivati će ih već prokušana i stručna komisija sastavljena od inženjera tehnologije, proizvođača mesnih delicija i novinara. Sve prispjele švargle ocjenjivat će i svi posjetitelji u dvorani uz degustaciju – naglasio je urednik tjednika Kronika Vladimir Protić.

Organizatori su pripremili bogate nagrade i priznanja za tri najbolje ocijenjena švargla, te nagradu i priznanje za najbolji švargl po ocjeni posjetitelja u dvorani. U sklopu „Švarglijade“ ocjenjuje se i najbolje uređeni stol natjecatelja i posjetitelja koji uvijek ukrašavaju svoj stol u nekome od starih slavonskih ili zavičajnih običaja. U glazbenom dijelu manifestacije ove godine nastupit će mladi TS Poljadija Grabarje i TS Žute dunje iz Cernika. Očekuje vas dobra zabava i slavonski specijalitet švargl, a ulaznica za odličnu zabavu je samo donesen uzorak švargla na ocjenjivanje- poručili su organizatori.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: