Proglašene najbolje sportašice i najbolji sportaši

Autor: D.K.

Najbolji sportaši 2013.POŽEGA– U Gradskom kazalištu Požega upriličena je svečanost proglašenja najboljih sportašica i sportaša, klubova i udruga u 2013. godini, u čijem su izboru sudjelovali Požeški športski savez i sportski novinari. Slikom svjedočimo da su nagrađeni i oni naši najmlađi naraštaji koji su svojim trudom i zalaganjem zavrijedili dobivene nagrade za sportska dostignuća.

Proglašenje najboljih sportaša bilo je za više kategorija od seniora, juniora i kadeta do perspektivnih sportaša te sportaša sa invaliditetom i njihovih udruga. Među nagrađenima dakako da su bili i klubovi, treneri i druge zaslužne osobe poput prof. Ljiljane Miletić, koja je dobila nagradu za višegodišnji doprinos u sportu, a državni, balkanski i europski prvak u power liftingu Danijel Parac dobio je posebnu nagradu.

U seniorskoj kategoriji nagradu najboljeg sportaša dobio je Matej Jaroš (Moto klub Požega) dok  je drugo mjesto u seniorskoj kategoriji pripalo Miroslavu Kolobariću (body building) a treće Zoranu Špoleru (streljaštvo). Za najbolju sportašicu  proglašena je Tea Scanija Đakić (Kickboxing klub Bushido), dok je drugo mjesto zauzela Kristina Soldo (košarka) a treće Maja Grdiša (streljaštvo)

U kategoriju perspektivnih sportaša, što je motivacija i kandidatura za odabir u više kategorije za narednu godinu: Karlo Andrišek (kickbox), Zvonimir Brekalo (streljaštvo), Nikola Piper i Nikola Bunčić (tenis), Antonio Blažeković i Lovro Bošnjak (moto cross), Enio Stipanović i Marko Gelenčir (rukomet), Filip Margeta, Tin Ujević, Roko Anić i Bruno Raguž (nogomet), Tomislav Soldić, David Lojber, Luka Mršić i Jakov Janček (nogomet), Robert Brkić (kuglanje), Lucija Kovač, Tara Stipanović i Monika Sigurnjak (odbojka), Ana Vojtulek i Lorena Soldo (košarka), Maja Grgić (badminton)  Dea Pavičić (biciklizam) te Tea Čavec, Gabrijela Jurić, Lana Tušek i Antonia Nigović (gimnastika).

Kategorija kadetkinja pripala je mladim damama, i to: za pro mjesto Tonki Pavelić; gimnastika, za drugo mjesto; Moniki Stazić; košarka, a treće mjesto Evi Stapić; odbojka. Nagrade u kategoriji kadeta pripale su, za prvo mjesto Eriku Hajpeku; šah,  Tiboru Kakuku; šah, Mihaelu Jugoviću; boks.

Kategorija juniorki pripada te za svoje zasluge nagrade dobivaju: za prvo mjesto Karla Glasnović (odbojka), za drugo mjesto Petra Lovrić (košarka) te za treće mjesto Andrea Došlić (gimnastika). Od juniora su nagrade dobili slijedeći: za prvo mjesto Tomislav Ivčetić (kickbox), za drugo mjesto Leon Abramović (košarka) i Fabrio Novak (nogomet) za treće mjesto.

Nisu zaboravljeni niti sportaši sa invaliditetom kao pojedinci te njihove udruge, što svjedoče slijedeće nagrade. Kao pojedincu prva je nagrada pripala Stjepanu Matijaševiću (boćanje), druga Vladi Deanoviću (kuglanje) te Željka Peška (kuglanje). Od sportskih udruga sa invaliditetom nagrade su pripale za prvo mjesto Boćrksom klubu Nada, drugo je mjesto pripalo  Kuglačkom klubu gluhih Valis aurea a treće mjesto Sportskoj udruzi slijepih Zlatna dolina.

U kategoriji ženskih klubova nagrađeni su slijedeći klubovi: Ženski košarkaški klub Požega za prvo mjesto, Ženski odbojkaški klub Vallis Aurea za drugo mjesto dok je treće mjesto zauzeo Stolnoteniski klub Požega. Od muških klubova očekivano je pripalo prvo mjesto Moto klubu Požega Promet dok su drugo i treće mjesto podijelili Športski nogometni klub Slavonija i Građansko streljačko društvo Požega.

Sportski treneri su također nagrađeni te dobili nagrade kako slijedi: Ana Đurčević (trenerica odbojkaškog kluba), Vladimir Englman (trener ženskog i muškog košarkaškog kluba),  Krešo Poleti (trener nogometa) te Igor Krizmanić (trener kickboxinga).

Brdsko biciklistički klub Požega, koji slavi 10. obljetnicu djelovanja dobio je Trofej Požeškog športskog saveza.

Nagrade su uručivali dopredsjednici i članovi izvršnog odbora Požeškog športskog saveza te gradonačelnik Požege Vedran Neferović i Požeško-slavonski župan  Alojz Tomašević.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot