Prof.dr.sc. Josip Fajdić ponovo predsjednik „Vile Velebita“, zamjenici Ante Kolić i Ferdinand Troha, a počasnim članovima proglašeni J. Orešković, M. Janžić i K. Lokmer /FOTO/

Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“, koje u Požegi aktivno djeluje više od 20 godina dajući ogroman pečat društvenom životu grada, održalo je izbornu skupštinu koja je prihvatila sva izvješća, a izabrano je rukovodstvo udruge.

prof.dr.sc. Josip Fajdić, novi-stari predsjednik

Predsjednik je i nadalje dr. Josip Fajdić, njegovi zamjenici Ferdinand Troha i Ante Kolić, tajnica Anđa Git, te blagajnik Ivan Jovanović, a izabran je Izvršni odbor sa 15 članova, te Nadzorni odbor i Stegovni sud.

Počasnim članovima „Vile Velebita“ proglašeni su Josip Orešković, Milan Janžić i Kruno Lokmer, a posmrtno će spomenica društva biti dodijeljena Tomislavu Sertiću.

-Uz organizaciju zavičajne priredbe „Lička večer“ svake godine organiziramo likovnu koloniju sa nastupom umjetnika iz zemlje i inozemstva, zatim izložbe sa tim umjetninama, glazbeno društvo mnogo nastupa u zemlji i van nje, razmjenjuje gostovanja sa društvima iz drugih zemalja, imali smo niz predstavljanja značajnih knjiga, u vlastitoj nakladi objavili nekoliko knjiga o Lici i njenim ljudima, a održali smo više adventskih koncerata u Požegi i drugim gradovima- istakao je u izvješću o radu kroz protekle četiri godine predsjednik Josip Fajdić. Uz to preuredili su prostorije za rad društva.

-Pohvale radu društva koje je prisutno u društvenom životu grada dajući svoj veliki doprinos, a grad će vam i nadalje davati potporu – poručio je pozdravljajući skup zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

Nakon skupštine nastavljeno je druženje članova „Vile Velebita“ tijekom kojega je nastupio glazbeni duet Ivan Biljanić-Tomislav Čolić.

Foto: D. Mirković [FGAL id=256223]

0 Comment