Prof. dr. Radoslav Galić i posmrtno prof. dr. Rudolf Bišof nagrađeni za životno djelo, a dodijeljene su povelje zahvalnosti i godišnje nagrade /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Požeško-slavonska županija proslavila je svoj dan. Svečanosti su počele polaganjem vijenaca kraj spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade što su učinila izaslanstva e udruga proisteklih iz Domovinskog rata s članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja,  zatim izaslanstvo Požeško-slavonske županije predvođeno županom Alojzom Tomaševićem i predsjednicom Skupštine Josipom Miličević, te gradonačelnici, općinski načelnici i njihovi zamjenici. Potom je požeški biskup dr. Antun Škvorčević služio svetu misu u katedrali sv. Terezije Avilske.

Na prigodnoj svečanosti u dvorani Glazbene škole župan Alojz Tomašević i predsjednica Županijske skupštine Josipa Miličević uručili su ovogodišnja priznanja i nagrade. Za životno djelo su nagrađeni prof. dr. sc. Radoslav Galić umirovljeni dekan Elektrotehničkog fakulteta Osijek i posmrtno prof. dr. sc. Rudolf Bišof profesor zagrebačkog Agronomskog fakulteta, povelje zahvalnosti dobili su umirovljeni pakrački branitelj Stipan Grgić, dugogodišnji obrtnik i društveni radnik Vladimir Bauer i Stanica HGSS Požega, a godišnje nagrade epidemiolog, dr. Ante Vitalija, Klaster proizvođača povrća Zlatna dolina, Obrt za vinarstvo Tandara iz Kutjeva i Služba civilne zaštite Požega.

Josipa Miličević, predsjednica Skupštine Požeško-slavonske županije

-Kroz četiri godine ovog mandata dali smo doprinos kako bi što više ostavili u naslijeđe budućim generacijama – istakla je u pozdravnoj riječi predsjednica Županijske skupštine Josipa Miličević. Zahvalila se svima na suradnji.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Prošla godina je bila izazovna, no život se pokreće. Kroz proteklo razdoblje dato je dva milijuna potpora za poljoprivredu, 100 milijuna je uloženo za poboljšanja u školstvu, 80 milijuna za obnovu bolničkih objekata u Požegi i Pakracu, domove zdravlja i ambulante, zatim pet milijuna za obnovu voznog parka saniteta, sufinancira se prijevoz učenika i studenata, te daju stipendije, ulaže se više od 500 milijuna kuna u tri aglomeracije, a slijede projekti akumulacija Kamenska, brza cesta, te Kuća graševine, Trenkov dvorac, Terme Lipik, Požeške bolte i drugi – kazao je o radu tijekom protekle četiri godine župan Tomašević. Cijeli govor i obraćanje župana Tomaševića možete pročitati OVDJE.

Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan

Čestitke je u ime župana naših županija uputio sisački župan Ivo Žinić, te izaslanik predsjednika Vlade RH Davor Huška.

Davor Huška, ravnatelj Uprave za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU

-Imamo investicije u stotinama milijuna kuna što je rezultat pristupa Europskoj uniji i korištenju sredstava što diže razvijenost i zaposlenost, kao i ukupan razvoj – istakao je Huška najavivši daljnju stalnu potporu Vlade.  

U kulturno-umjetničkom programu nastupio je glumac kazališta Belišće Ivan Koprivnjak sa monologom iz Đuke Begovića, te učenici Glazbene škole Požega.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88