Prodajom mimoza pomažu u liječenju žena (foto)

DSC_9553POŽEGA – Liga protiv raka Požega, Zavod za jedna zdravastvo Požeško-slavonske županije i Klub žena oboljelih od raka organizirali su na Trgu sv. Trojstva  javnozdravstvenu akciju „Dan mimoza“ sa koje su prodajom  mimoza prikupljali novac za prijevoz žena iz lošije prometno povezanih mjesta u našoj županiji na mamografiju kako bi se spriječilo njihovo obolijevanje ili se izliječile nakon otkrivanja raka vrata maternice.

-Cilj je  podizanje svjesti o toj bolesti i aktivnostima za njegovo sprječavanje. Ranim otkivanjem možemo ga spriječiti,  a redovitim godišnjim ginekološkim pregledima s PAPA testom možemo ovu bolest držati pod kontrolom, otkriti u najranijem stadiju i tako ju uspješno izliječiti – istaknuo je dr. Kristijan Matković, predsjednik Lige protiv raka.
Akcija ima humanitarni ali i edukativni karakter , uz kupljene mimoze  građanii su dobili informativne letke o važnosti ranog otkrivanja raka. Mimoze su donirale obitelji Vlaha Barkiđije, te Ine i Mihe Palameta sa otoka Šipana.

/Foto: D.Mirković /

0 Comment