Procesijom s moćnikom Nebeske zaštitnice grada Požege i svečanim euharistijskim slavljem proslavljena sv. Terezija Avilska /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Sv. Terezija Avilska, zaštitnica grada Požege i požeške Katedrale proslavljena je procesijom s njenim moćnikom, iz crkve sv. Lovre i svečanim euharistijskim slavljem u požeškoj Katedrali.

Svečano euharistijsko slavlje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić u suslavlju mjesnog biskupa, domaćina, msgr.dr. Antuna Škvorčevića, đakovačko-osječkog nadbiskupa msgr. Đure Hranića, srijemskog biskupa msgr. Đure Gašparovića, hvarskog biskupa msgr. Petra Palića, pomoćnog đakovačko-osječkog biskupa msgr. Ivana Ćurića, te brojnim svećenicima na službi u središnjim biskupijskim ustanovama i iz župa Požeške biskupije.   

U procesiji su uz biskupe, svećenike, đakone, časne sestre i vjeroučitelje s djecom i mladima sudjelovali učenici požeške Katoličke gimnazije, predstavnici vojske, policije, vatrogasaca, lovaca, povijesnih postrojbi, kulturno-umjetničkih društava obučeni u narodne nošnje, grada Požege i Požeško-slavonske županije i brojni vjernici.

Za svetkovinu zaštitnice grada Požege vjernici požeških župa pripremali su se trodnevicom tijekom koje su hodočastili u Katedralu, a njihovi župnici su predvodili misna slavlja. U subotu 12. listopada hodočastili su vjernici župe sv. Ivana Krstitelja, u nedjelju 13. listopada vjernici župe Duha Svetoga, a u ponedjeljak, 14. listopada vjernici župe sv. Leopolda Mandića.

U predvečerje svetkovine, 14. listopada, nakon euharistijskog slavlja u Katedrali održana je služba prvih Večernjih hvala svetkovine sv. Terezije Avilske.

Po završetku Večernjih hvala uslijedilo je molitveno bdijenje mladih pred relikvijom sv. Terezije Avilske predvođenih učenicima i djelatnicima Katoličke gimnazije u Požegi čija je sv. Terezija zaštitnica.

Foto: D. Mirković

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: